Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kálmán Olga Magyarország egyik legnépszerűbb műsorvezetője, bár már majdnem egy éve nem lehet őt tévé képernyőén látni, így is teszi a dolgát: kérdez. Most Bajnai Gordont. Magyarország korábbi miniszterelnöke volt a vendége.

Pontosan mi történt 2014-ben, mi lett az összefogás veszte? Mi történik a magyar politikában, gazdaságban, oktatásban, és mi az uniós választás tétje? És hová vezet az, hogy ma már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, Németországban 1 évben több magyar gyerek látja meg a napvilágot, mint egy magyar megyében. Minderről Bajnai Gordont kérdezte Kálmán Olga.

Bajnai Gordon elmondta, hogy 600 ezer magyar hagyta el az országot, az a szám Magyarország 6 százaléka. A miniszterelnök kifejtette, hogy ha azt nézzük, hogy ez a 6 százalék a 18 és 45 év közötti, tehát az aktív korosztályból származik, akkor még nagyobb a baj.

Elmondta, hogy ez demográfiai katasztrófához vezet, hiszen ma már több magyar gyermek születik külföldön, mint bizonyos megyékben. De ez ki fog hatni a nyugdíjkasszára is, mert nem lesz aki befizessen és fenntartsa a rendszert.

Bajnai azt is elmondta, hogy az Unió egy „jó indulatú” rendszer, nincsenek hozzá szokva, hogy egy kormány ellopja a pénzt. Ezért van az, hogy Orbánék értelmetlen beruházásokra is kapnak forrásokat az Uniótól. De így is rengeteg pénzt kellett visszafizetniük az Uniónak.

A volt miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy válságkezelő kormánya rendbe tette a magyar gazdaságot, az országot 2010-ben 1 százalékos növekedési pályával és 265 forintos euró árfolyammal adta át. Minden harmadik magyar családnak devizahitele volt. Aztán jött Kósa Lajos és két hét alatt bedöntötték a forintot. „Ezzel biztos valaki nagyon jól kereset”- jegyezte meg Bajnai

Kijelentette, hogy kormányának nincs szüksége önigazolásra, hanem sokkal inkább arra, hogy le kell pucolni azt a sok guanót, amit Orbánék ráhordtak. Egy csomó ember vállalt feladatott a kormányában csak azért, hogy a hazáját szolgálja.

Kormánya idején visszatért a bizalom az országba újra bízni kezdtek az emberek a politikába, Ő az egyetlen miniszterelnök, aki népszerűtlenebb volt amikor elkezdte a kormányzást és népszerűbb amikor befejezte.

Bajnai az is kifejtette még, hogy a Fidesz 2012-ben igazából egy két nagy párti választási rendszert vezetett be, de a probléma az, hogy csak egy nagy párt van. Ez a rendszer logikájában nagyon hasonlít a brit és amerikai választási rendszerekhez.

Kálmán Olga interjúját nem fogja leadni semelyik tévé sem, ezért kérjük ossza meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, van még olyan, aki mer kérdezni és tud jó interjút készíteni.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here