Bár Orbán Viktor biztos nagyon boldog, hogy bő egy hét múlva az amerikai elnök végre fogadja, majdnem 2 évtized után, de Trump saját pártjában is vannak, akik ettől nem felhőtlenül boldogok. A párt fontos külügyi vezetője szólította fel Trumpot, hogy vonja felelősségre Orbánt.

A szenátus külügyi bizottságának, Trump pártjához tartozó republikánus elnöke, James E. Risch és a párt 2016-os elnökjelölje, Marco Rubio közös levelet írt a bizottság rangidős demokrata tagjával, Robert Menendezzel és Jeanne Shaheennel.

A négy szenátor aggodalmát fejezi ki a magyar demokrácia leépítése miatt, és felszólítja Donald Trumot, hogy ezt tegye szóvá Orbán Viktorral közös találkozóján.

A levél felsorolja azt a számos nemzetközi szervezetet, amelyek dokumentálták, ahogy Magyarországon „a szabadság, a joguralom és a kormányzás minősége gyakorlatilag minden mutató szerint hanyatlik.”

Külön bekezdésben térnek ki rá, hogy Magyarország NATO-tagként mennyire közel került Oroszországhoz. Felróják az energiafüggőségünket, a letelepedési kötvényeket és a Nemzetközi Beruházási Bank ideköltözését.

A levél végén a szenátorok felidézik 1956 és 1989 emlékét, és kijelentik, hogy szolidárisak a magyar néppel. Az amerikai elnököt pedig arra kérik, hogy maradjon hű a demokratikus értékekhez akkor is, amikor Orbánnal találkozik.

A Fidesz médiája biztos nem fog beszámolni, arról hogy Donald Trump saját párttársai tiltakoznak egy nyílt levélben az Orbán látogatás kapcsán, ezért kérjük ossza meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa: USÁ-ban nem kérnek az Orbáni politikából

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here