Az Európai Unió 20 legszegényebb régiója közül négy Magyarországon található, míg a leggazdagabb régiói között egy magyar sincs – idézte az EU legfrissebb adatait ózdi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője folytatva a statisztikát kiemelte: e négy legszegényebb régió között is a legszegényebb Ózd és térsége.

Ujhelyi elgondolkodtatónak tartja, hogy a fideszes politikusok miért nem mernek vitára kiállni és Magyarország valódi problémáiról beszélni. Felidézte Trócsányi László visszautasította a vitát Európa jövőjéről s benne Magyarország helyzetéről Tóth Bertalan MSZP-pártelnökkel, ahogy Ujhelyi meghívását se fogadták el fideszes EP-képviselők, Orbán pedig Frans Timmermans, az európai szocialisták vezetője elől futamodott meg.

A videónak hangja is van, amit a jobb alsó sarokban húzhatsz fel.

Hozzátette, nem csoda, hogy egyetlen valódi vitát sem vállalnak fideszes politikusok a szocialistákkal, mert akkor nem tudnák elhazudni a tényeket: milyen az egészségügyi ellátás, az infrastruktúra vidéken, van-e elég munkahely, és hogy miért távoztak ezrek Ózdról is Nyugat-Európába.

“Orbán Viktor és csapata gyáva nyusziként viselkedik, nem hajlandóak a valódi magyar kérdésekről vitázni” – állapította meg. Pedig Ózdon elmondhatnák a fideszesek, miért nem támogatják az MSZP Szociális Európa programját, amely 240 ezer forintos európai minimálbér, 90 ezer forintos minimális nyugdíj bevezetését követeli.

“Ha van térség, az Ózd, ami biztosan nyerne, ha az európai szocialisták győznének a választásokon” – hangsúlyozta. Felhívta a figyelmet arra a kezdeményezésükre, amely önkormányzatok számára biztosítana önállóan pályázható uniós forrásokat, amelyhez Ózd is csatlakozhat, ha úgy érzi, nem kap elég kormányzati figyelmet és támogatást. Végezetül Orbánnak azt üzente, ne féljen érdemi  vitára kiállni a szocialistákkal Magyarország valós problémáiról.

Kiss Sándor, az MSZP ózdi önkormányzati képviselője arról számolt be, a rendszerváltás előtt Ózd a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, a régió leggazdagabb városa volt, mára azonban elszegényedett.

Ózdra kevés fejlesztés jut, akkor se érkezett több, amikor fideszes városvezetés volt, ígéretből viszont annál többet kapnak: a miniszterelnök a lakossági fórumon négysávos elkerülő útépítéséről beszélt. Kiss hangsúlyozta, uniós források nélkül lehetetlen fejlesztéseket indítani a városban, ezért mindenkit arra kért, az MSZP-Párbeszéd listájára szavazzanak május 26-án.

Az ellenzék híreiről nem fog beszámolni a Fidesz-propaganda médiája, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here