Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem sok jóval kecsegteti a nyugdíjasokat a közeljövő, hiszen a bérek és nyugdíjak közötti szakadék egyre csak mélyülni fog. Ennek következménye a legidősebb társadalmi réteg fokozatos, egyre nagyobb mértékű elszegényedése lesz- írja részletes elemzésében privatbankar.hu gazdasági szakportál

A nyugdíjasok számára igencsak riasztó elemzést közölt az ismert gazdasági szakportál, mint írják az elmúlt néhány év folyamatainak az eredményeként mára egyre jobban megverik a fizetések a nyugdíjakat, és a kétféle havi juttatás közötti olló egyre jobban szétnyílt.

Egy dolgozó évente átlagosan 16 ezer forinttal több pénzből gazdálkodhat, addig egy nyugdíjas legfeljebb évi 4000 forint plusznak örülhet. Ez már így is nagyon alacsony nominális többletet jelent, ha pedig havi szintre bontjuk le, akkor a dolgozók 1300, a nyugdíjasok pedig 333 forinttal több pénzből gazdálkodhatnak havonta a következő 5 év során.

Mindennek eredményeként az átlagnyugdíj 2023-ra alig lesz nagyobb az átlagbér felénél. Jelenleg az átlagos nyugdíj az átlagbér 61 százalékát teszi ki, az időszak végére ez az arány 52,6 százalékra fog csökkenni. A nyugdíjak leszakadása még sokkolóbb, ha nominálisan nézzük a különbségeket.- hívja fel a figyelmet a portál

Jelenleg 85 ezer forinttal kevesebből gazdálkodhat egy átlagos összegű nyugdíjban részesülő személy, mint egy átlagbérért foglalkoztatott. Öt év múlva már 135 ezer forintos lesz ez a különbség.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Miközben az Orbán-kormány újabb sikerpropagandát alapozhat majd a bérek lendületes növekedésére a 2022-es választások előtt, egy másik statisztika igencsak kellemetlen helyzetről árulkodhat. A nyugdíjasok (65 évnél idősebbek) körében a relatív jövedelmi szegénység tavaly újabb csúcsra emelkedett, sőt, a mutató 2010 óta az idősek folyamatos és egyre nagyobb mértékű elszegényedéséről tanúskodik.

Mint arról a friss adat közlésekor beszámolt a portát, a nyugdíjasok 9,8 százalékának nem érte el a jövedelme a szegénységi küszöböt. Konkrétabban megfogalmazva 210 ezer nyugdíjas 83 ezer forintnál kevesebb összegből élt havonta.

A relatív jövedelmi szegénységben élő nyugdíjasok aránya és száma tovább fog emelkedni. A becsült szegénységi küszöb 2023-ra megközelítheti a 130 ezer forintot, miközben az átlagnyugdíj 150 ezer forint lehet.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy elképesztően sokat fog romlani a nyugdíjasok helyzete az elkövetkezendő 5 évebe, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki szembesülhessen a valósággal.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here