A  Jobbikból kivált széljobbos Mi Hazánk Mozgalom kivágta a Nemzeti Választási Bizottság általuk megbízott tagját, mert nem támogatta a különböző koholt vádakkal meghurcolt Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. Az ő szavazatán múlt, hogy megszüntették az eljárást Czeglédy ellen.

Nem maradt következmény nélkül, hogy a Fidesz bábpártjának, a Mi Hazánk Mozgalomnak embere ellenzékiként viselkedett: szavazatával nem asszisztált a fiatal ellenzéki ügyvéd további meghurcolásához ki is tették a bizottságból.

Választási szakértőnk jogászként, kizárólag jogi szempontokat figyelembe véve hozta meg döntését, amelyről senkivel nem egyeztetett a pártból. Ezért visszahívjuk őt a Nemzeti Választási Bizottságból, és új tagot delegálunk a helyére. Egyben felszólítjuk a Fideszt, hogy törölje el a mentelmi jog intézményét! -áll a párt közleményében.

Czeglédy Csaba  ellen a Szegedi Törvényszéken bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik sok szempontból kérdőjeles büntetőeljárás.

Jelöltté válása után a bíróság felfüggesztette az eljárást, mivel az EP-választásra jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll. A bíróság egyúttal kezdeményezte az NVB-nél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését.

A választási bizottság azonban május 7-én úgy döntött, fenntartja a jelölt mentelmi jogát. Az ülésen kilencen szavaztak a felfüggesztésre, nyolcan ellene. A felfüggesztéshez kétharmados többségre lett volna szükség.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here