Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, már-már azt gondolhattuk, hogy egy teljesen unalmas interjút ad őexcellenciája, amikor is három jól irányzott mondattal alaposan alákavart Orbán Viktor tuti hintapolitikájának az amerikai külügy.

Semmi újdonságot és semmi érdemleges dolgot nem tudtunk meg- így lehetett volna összefoglalni azt az interjút, amit David Cornsteinnel az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetével készített az ATV, azonban az amerikai külügy három jól irányzott mondattal alaposan alákavart Orbán tuti hintapolitikájának, ami szintén igazából nem újdonság, hiszen a Trump-Orbán találkozó után is elhangzott,  csak a magyar médiában a jelentősége nem lett pontosan végiggondolva.

Már Krug Emília is óvatosan utalt a kérdésében, arra hogy Magyarországnak  komoly energia függősége van Oroszország irányában és ezt csökkenteni kell, de itt Paks bővítésére és az orosz bank dolgára kérdezett rá a nagykövetnél.

Cornstein a kérdésre elmondta, hogy ez egy bonyolult kérdés, de az energia kérdéséről szól. Majd kifejtette, hogy  szerinte Magyarország kormánya, az Egyesült Államok és bárki normálisan gondolkozó ember egyetért abban, hogy ha az energia 85 százaléka egy forrásból érkezik, ami Oroszország – teljesen mindegy, hogy csővezetéken a gáz vagy nukleáris energia formájában- ez nem az ideális helyzet.

Ez mindenféleképpen függőséghez vezet, úgyhogy diverzifikációra van szükség- fejtette ki a nagykövet, majd kijelentette, hogy dolgozunk a magyar kormányzattal azon, hogy láthassuk, hogy ez a függőség csökken és én nagyon reménykedem, hogy ez csökkenni is fog mert ez a magyar nemzeti érdek.

Az orosz bankról pedig annyi lényegit mondott az amerikai nagykövet, hogy biztosította őt a magyar kormány, hogy nem lesz diplomáciai mentességük az ott dolgozóknak.

Nos nem kell nagyon nemzetközi politikai elemzőnek lenni, hogy Putyin és Oroszország a legkevésbé sem tapsikol annak, ha egy ország azon dolgozik, hogy kevesebb gázt vegyen tőlük és itt most nem is feltétlenül a függőség csökkentése a gond, hanem Oroszország így is kőkemény erőfeszítéseket folytat, hogy ne veszítsen piacot, hiszen az elmúlt években igencsak nyomott áron tudta csak értékesíteni a földgázt.

Tehát az amerikai külügynek sikerült alaposan alákavarnia Orbán tuti hintapolitikájának, ha Magyarország elkezdi csökkenteni az orosz gázszállítás mértékét, akkor annak Putyin vélhetőleg nem fog örülni, ha nem akkor pedig Trump.

Persze Orbán politikájában nem ez lenne az első olyan árulás, amikor egy régi „barátot” hagy ott egy újért, de hát itt elefántok vannak és azok könnyen eltiporják a sokat ugráló, elvtelenül kavirnyászó egérkéket.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here