Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Szinte kizárt, hogy a magyar kormány kiadja az államellenes, korrupciós és más köztörvényes bűncselekmények miatt immár nemzetközi elfogatóparanccsal körözött Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt- jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP Budapesti elnöke

Molnár Zsolt kizártnak tartja, hogy a magyar hatóságok elfogják, őrizetbe vegyék és kiadják Nikola Gruevszkit a nemzetközi bűnüldöző szervezetnek. Hogy ez konkrétan a nemzetközi elfogatóparancs megtagadása lesz, vagy egyszerűen csak hagyják felszívódni Gruevszkit, azt ma még nem lehet tudni – mondta az ATV Start című műsorában a szocialista politikus szerda reggel.

Mint ismert, Észak-Macedónia a hét elején azzal a kéréssel fordult az Interpolhoz, hogy adjanak ki nemzetközi elfogatóparancsot a volt miniszterelnökük ellen. Ezzel a Gruevsziknek menedéket biztosító magyar kormány lépéskényszerbe került.

Molnár Zsolt arra nem tenne nagy tétben, hogy hazánk ezek után kiadja Macedóniának Gruevszkit. Ám olyan előfordul, hogy egy kiadatás alatt álló személy egyszer csak eltűnik, azaz továbbáll olyan országba, amire nem vonatkozik a kiadatási egyezmény – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért érhette meg felvállalni az Orbán-kormánynak Gruevszki hazánkba szökését, Molnár úgy válaszolt, hogy egyrészt nyilvánvaló, hogy van egy személyes jó kapcsolat Orbán és Gruevszki között. Emellett úgy vélte, Orbán alighanem ezzel is Brüsszelnek akarta üzenni, hogy Magyarország dacol, ha kell az Interpollal, a nemzetközi joggal is.

A mostani gyanú szerint Gruevszkinek köze volt ahhoz, hogy 2012-ben jobboldali tüntetők megrohamozták a macedón parlament épületét. Ez sok ember életét veszélyeztetheti, itt áldozatok is lehetnek – hívta fel a figyelmet az MSZP-s politikus. Ennek ellenére Molnár szerint továbbra is védeni fogja a magyar állam Gruevszkit, az eddigi tapasztalatok azt sugallják, hogy Orbán Viktor ezt a gyanút is politikai jellegű támadásnak fogja értékelni.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here