Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Partizán videóblogere, Gulyás Márton szervezésében zajlanak az ellenzéki pártok Európai Parlamenti képviselőjelölti vitái, a legutóbbi állomása ennek a vitasorozatnak Miskolcon volt, a legkeményebb kérdést azonban nem a műsorvezető, hanem az MSZP-s Ujhelyi István tette fel.

Van abban valamiféle zsenialitás, hogy bizonyos ellenzéki pártok választásról-választásra, mindenféle következmények nélkül át tudják vinni azt a baromságot a saját döntéshozatali rendszerükön, a saját híveiken, hogy a külön indulással le lehet győzni a Fideszt.

S a jó magyar ellenzéki, amikor a döntés van hangosan harsogja a nettó hülyeséget, a biztos kudarcot ígérő koordinált izékről, taktikai szavazásról, meg hogy ez a választás arányos és a külön listák győzhetnek. Aztán a választás előtt józanodik ki, hogy ja, itt nagy a baj a Fidesz nagyon nagyot fog nyerni.

Azt persze nehéz felejteni, hogy az MSZP elnöke, majdhogynem térden állva könyörgött a többi ellenzéki pártnak, hogy ne csinálják, induljanak együtt, közös listán és Ujhelyi is erre kérdezett rá a vitában, érzelmektől nem mentesen.

Ujhelyi kérdése

Ujhelyi az alábbi igen erős kérdést szegezte a többi ellenzéki pártnak: azt kérdezem a kollégáktól, hogy miután nem voltatok hajlandóak feljönni egy közös listába, hogy egyébként megverhessük az orbáni Fideszt az európai parlamenti választásokon, nagyon egyértelmű választ kérek, hogy hajlandók vagytok az önkormányzati választásokon egy az egyben indulni minden egyes településen Magyarországon az Orbán-rendszerrel szemben?

Hát persze nagyon egyértelmű választ Ujhelyi senkitől nem kapott, azonban annál érdekesebb volt a DK szóvivőjének a válasza, ugyanis még az év elején a DK álláspontja volt leghangosabb, hogy a külön listák fogják legyőzni a Fideszt az Európai Parlamenti választásokon, most pedig a felelősséget már elkezdték áttolni a szakértőkre.

Róna ugyanis a következő választ adta, hogy „reméljük azoknak a kutatóknak lesz igaza, akik azt mondják,  hogy az önálló listák több szavazót képesek mozgatni és mobilizálni, reméljük ezzel kisebbségbe lehet szorítani a Fideszt” Hát cs@szed, eddig nem reméltétek, hanem tudtátok.

A válasszal azon túl, hogy a DK saját döntésének a következményeit már elkezdte letolni magáról, van egy másik baj is, hogy a politológusok zöme üvöltötte, hogy a külön listák ismét földhöz verik az ellenzéket és többek között pont a DK volt az, aki megmagyarázta, hogy ez miért nincs így.

Azonban a DK szóvivő válaszából már egy dolog világosan kiolvasható, a DK pontosan tudja, hogy ezt most nagyon elszúrták, de a felelősséget is vállalni kell azért, ha valakinek a döntései miatt megint katasztrófa lesz az ellenzék választási szereplése és nem lehet másra mutogatni: a DK hibázott és nagyot hibázott.

Az meg majd biztos hatalmas öröm lesz, hogy egyes ellenzéki pártok hu de jól szerepeltek, csak minden párthívő tegye azt is majd hozzá, hogy pont 40 százalékot vert a tuti pártocskájára a Fidesz.

Ez van kedves ellenzéki szavazók, ennek ellenére el kell menni szavazni május 26-án és kármentésként, mindenki arra ikszeljen amelyik ellenzéki párt Önök szerint a legjobban megérdemli azt az ikszet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here