Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint tarthatatlanná vált a Fidesz legújabb kampány hazugsága, hogy Brüsszel támadja a magyar babaváró hitelt, ezért Orbán Viktor bement a Magyar Rádióba és kínos magyarázkodás keretében beismerte, hogy a magyar kormány kezdeményezte az egész vizsgálatot- számolt be a Mérce

Múlt hét óta a teljes kormánypárti média azt szajkózza, hogy „Brüsszel támadja” a kormány által, a családvédelmi akcióterv keretén belül bejelentett „babaváró hitelt”. Az Európai Bizottság még a hétvégén adott ki egy közleményt, amelyben cáfolja ezt az állítást:

„a magyar hatóságok maguk kezdeményeztek egyeztetést az Európai Bizottsággal a hitelprogram kapcsán. A Bizottság a mai napig nem adott ki semmilyen hivatalos állásfoglalást a programról, és vizsgálatot sem indított ez ügyben.

Az állami támogatásra alkalmazandó EU-szabályok egyébként nem vonatkoznak a magánszemélyeknek adott támogatásokra, és nem kérdőjelezik meg a magyar kormány örvendetes családpolitikai céljait, hanem az uniós versenypolitika részeként a gazdasági szereplők közötti verseny torzulását hivatottak meggátolni.”

Magyarul az EU tökvilágosan elmondta, hogy nincs semmi baja a programmal, sőt még jogköre sincs, hogy ezt valamilyen módon is kifogásolják, ugyanis az emberek nem gazdasági társaságok.

Az összes média ami nem a Fidesz-propaganda családjába tartozik már megírta, hogy a Fidesz állítása egy nettó hazugság, így az kénytelenek voltak elismerni, hogy valóban ők kezdtek előzetes egyeztetéseket a babaváró hitelről az Unióval.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Minden jel szerint a hazugság annyira rosszul sült, el hogy Orbán Viktor kénytelen volt bemenni a Kossuth Rádióba és egy kínos magyarázkodás keretében  elismerni, hogy az egész eljárást a Babaváró hitellel kapcsolatban Magyarország kezdeményezte. Szóval itt van Orbán magyarázkodása:

„Itt arról van szó, hogy persze nekünk jogunk van bevezetni a babaváró támogatást, csak azt a helyzetet szeretnénk mindenképpen elkerülni, hogy a bevezetést követően jogi eljárást indítson velünk szemben az Európai Bizottság. (…) Tehát az egész programnak a biztonsága érdekében mi azt kértük Brüsszeltől, hogy előzetesen adjon ki egy jóváhagyást, (…) és ne hozzuk egymást, mármint a magyar családokat, a bankokat, a költségvetést, a magyar államot olyan helyzetbe, hogy megindít valamit, amit után kénytelen vagy megállítani, vagy korrigálni. (…) Ezért egy úgynevezett előzetes hozzájárulást kértünk, és ezt nem akarják megadni” – mondta a miniszterelnök.

Azonban mint kiderült Orbán elismerte a hazugságuk egyik részét, de tartotta magát továbbra is ahhoz, hogy a Bizottságnak baja lenne a babaváró hitellel, de az már korábban  épp Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jelezte a csütörtöki kormányinfón, hogy szóbeli garanciát kaptak arra nézve, hogy Brüsszel nem indít eljárást a program miatt. Tehát az egész állítás a „támadásról”  hamis, amit a Fidesz igazából be is vallott.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here