Orbán európai új tuti szélsőjobbos haverja máris megbukott, kiderült durván illegális pártpénzekkel mutyizott. Alig van két hete, hogy Orbán most megbukott osztrák alkancellárral a jobbján jelentette be Budapesten, hogy nem támogatja Manfred Webert.

Még májusban Orbán Viktor Budapesten látta vendégül a most megbukott Christian Strache osztrák alkancellárt. Orbán akkor kifejtette, hogy szerinte az Európai Néppártnak olyan emberekkel kellene együttműködnie, mint a most durva korrupciós ügybe keveredett osztrák szélsőjobbos vezető.

Sőt Orbán ezen a sajtótájékoztatón jelentette be hogy nem támogatja a Fidesz Manfred Webert és a Fidesz a bukott Christian Strache-val tervezet inkább a közös európai jövőjét.

A Strache körüli botrány péntek este robbant ki: videófelvételek tanúsága szerint a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek. Sőt az illegális pénzeket szállító orosz vállalkozóval felakarta vásároltatni a szélsőjobboldali pártjának Ausztria legolvasottabb újságját.

Mára már bele is bukott a gigabotrányba Orbán szövetségese és felajánlotta lemondását  az alkancellári és a pártvezetői tisztségéről is Heinz-Christian Strache,  aki hozzátette, hogy  Sebastian Kurz kancellár elfogadta lemondását a kormányfőhelyettesi posztról.

A 49 éves Strache, aki – mint azt sajtóértekezletén közölte – a párt éléről is távozik, Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai minisztert javasolta az alkancellári posztra.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here