Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Belső szerverhiba- ez az üzenet fogadja azokat, akik a választási iroda hivatalos weboldalára a www.valasztas.hu-ra látogatnak fel, ez az oldal, ahova a választás hivatalos eredményei feltöltésre kerülnek.  Mindeközben 8 nap van hátra az Európai Parlamenti választásokig. A weboldalt még 2018-ban több, mint 100 millió forintból fejlesztették.

Kb. egy hét van 2019-es európai parlamenti választásokig de összeomolhatott a választási iroda hivatalos weboldala. Aki most látogatta fel a www.valasztas.hu weboldalra az alábbi hibaüzenet fogadja: belső szerverhiba.- szúrtuk ki szombat délután, amikor egy készülő posztunkhoz szerettünk volna valamit megnézni.

Nem ez az első eset, amikor gond van a választási iroda hivatalos eredményeket közlő  weboldalával, 2018-ban az országgyűlési választások napján mondott csődöt a weboldal és az eredmények hirdetésig nem is sikerült kijavítani a hibát. Az összeomlott informatikai oldal helyett egy tartalék rendszerbe került fel az eredmények.

2019. márciusában is összeomlott a választási informatikai rendszer. Akkor, az országos technikai próba célja az volt, hogy a helyi választási irodák tagjai belépjenek a megfelelő informatikai felületre, ahol tesztelik, bírja-e a rendszer, ha egyszerre hajtanak végre feladatokat a Választási Kommunikációs és Információs Rendszerben (VÁKIR), illetve a Nemzeti Választási Rendszerben (NVR).

A VÁKIR többek közt arra szolgál, hogy a helyi választási irodák azon keresztül kommunikáljanak a területi választási irodákkal. Az NVR pedig az a felület, ahol például feldolgozzák az átjelentkezéseket, és rögzítik a jelöltek és a pártok eredményeit.

Update: A valsztas.hu újra elérhető és megjelent rajta egy hír, miszerint az i

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here