Médiabirodalmat építenek, és ezzel biztosítják be a hatalmukat – alapvetően ez közös vonása a szélsőségekbe hajló, kormányzati pozícióban lévő európai populista pártoknak. Tóth Bertalan állapította ezt meg az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este.

Az MSZP elnöke és európai parlamenti listavezetője szerint ugyanakkor különbség Magyarország és Ausztria között, hogy amíg nálunk Mészáros Lőrinc az ellopott közpénzekből építette ki a kormánypárti sajtóbirodalmat, ott a jobboldali kormánykoalíció még 24 órán belül bebukott.

Amit tehát az osztrák szélsőjobboldali párt vezetője, Heinz-Christian Strache a szomszédban meg akart csinálni, azt Orbán Viktor és a Fidesz a magyar emberek pénzéből csinálta meg a szocialisták szerint, akik ezért továbbra is követelik, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós fejlesztési pénzek elköltését ellenőrző Európai Ügyészséghez – hangzott el a műsorban.

 

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

A populisták elárulják a hazájukat – jelentette ki később Tóth Bertalan. Az olasz Salvini, a francia Le Pen, vagy az ibizai videóbotrányba belebukó Strache: ők Orbán példaképei Európában. Az a Salvini, aki Putyinos pólóban jelent meg a múltkor az EP-ben, az a Le Pen, akinek a kampányát az oroszok finanszírozták, és az a Starache, aki a kiszivárgott felvételek szerint zsíros állami megrendeléseket ajánlott egy az orosz oligarcha lányának.

Itthon pedig például a Paks II beruházás 3000 milliárdos hitele mutatja az orosz közeledést, de a 800 milliárdos kínai hitel a Budapest-Belgrád vasútvonalra, vagy a USA-val kötött homályos fegyvervásárlási megállapodások is azt mutatják, hogy a hagyományos, keresztény-konzervatív partnereivel szakító Orbán új szövetségeseket keres, és eközben az erős Európában nem érdekelt hatalmakkal paktál le, ami nekünk rengeteg pénzünkbe kerül – jelentette ki Tóth Bertalan.

A szocialisták elnöke emlékeztetett, hogy neki volt javaslata a közös listára. Ezt a többi ellenzéki párt nem támogatta, ezért ezekben a napokban az MSZP-Párbeszéd szövetség is önállóan mozgósít. Tóth Bertalan a műsorban is arra hívott fel, hogy minél több Európa-párti szavazó menjen el voksolni vasárnap, és válassza az általuk létrehozott piros-zöld szövetséget.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here