Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Igen csúnyán betette a kaput az Orbáni-politikát adaptáló RMDSZ-nek a gyűlöletpolitika várhatóan nem fogja megugorni a szebb napokat is megélt formáció az Európai Parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. 

Nem nagyon kérnek az erdélyi magyarok az Orbáni-politikát magáévá tevő RMDSZ-ből, legalább is ez derül ki a választások előtt készült országos romániai közvélemény-kutatás adatsorából.

A megkérdezettek alig 3,8 százaléka voksolna az RMDSZ-re. Így képviselet nélkül maradhat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség  a vasárnapi európai parlamenti választáson az IMAS közvélemény-kutató intézet legfrissebb, szerdán közzétett felmérése szerint.

Az IMAS korábbi két – márciusi és áprilisi – felmérése még 5 százalék feletti eredményt jósolt a magyar szövetségnek. Az RMDSZ-t más közvélemény-kutatások is a bejutási küszöb alatt mérik.

Felmerülhet a kérdés, hogy lehetséges az, hogy a Fidesz tarolni szokott Erdélyben, de az Orbáni-politika ennyire hazavágta az RMDSZ-t? Úgy, hogy a regisztrált kettős állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarok csupán 200 ezren vannak, tehát csupán a teljes erdélyi magyarság 20 százalékát teszi ki.

Így teljesen torz az a kép, hogy Erdélyben hatalmas támogatottsága lenne a Fidesznek, hiszen az erdélyi magyarság 80 százaléka nem is szokott szavazni a magyarországi választásokon.

Vélhetőleg ennek a 800 ezres bázisnak a nagy részét sikerült is eltaszítania magától az RMDSZ-nek az Orbáni-politikával, hiszen a határon túli magyarság körében alacsony a nacionalizmusra és az idegengyűlöletre a fogékonyság mert gyakran áldozatai ennek.

A szlovákiai Orbáni-politikát folytató magyar pártok is bajban vannak. Az MKP még 5 éve meg tudta ugrani az 5 százalékot, de 2019-ben már csak 2 százalékra számíthat és a másik  magyar kötődésű párt  Hid-Most is 5 százalék környékén billeg.

A Fidesz-médiája nem fog beszámolni arról, hogy hatalmas vereséget fog elszenvedni az Orbáni-politika Erdélyben ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Orbán hazavágta a szebb napokat is megélt magyar pártokat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here