Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Történelmi pillanat ez számunkra, mert a Hír Hugó első saját készítésű kutatásának eredményét fogjuk ismertetni, a válaszadásra a facebookos hírküldő szolgáltatásunkra feliratkozók közül a 700 legaktívabb olvasónkat kértük fel.

Még mi is tanuljuk, hogy mi mindenre is lehet használni az egy hónapja elindított Facebook hírküldő szolgáltatásunkat. Kaptunk már ott tőletek képet, videót, anyagokat amelyekből posztok is születtek. De remekül használható felmérés készítésére is.

(Amúgy Iratkozzon fel a hírküldőnkre ha még nem tette meg, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

A legaktívabb 700 feliratkozónkat kértük meg, hogy válaszoljanak nekünk a most vasárnap esedékes Európai Parlamenti választásokkal kapcsolatos kérdéseinkre, közülük 526-an töltötték ki a kérdéssorunkat. (Mivel a Hír Hugó olvasóinak zöme ellenzéki, így a kutatásunk az ellenzéki táborra nézve reprezentatív)

A kérdéseink a 2014-ben megválasztott ellenzéki európai parlamenti képviselőkkel kapcsolatosak voltak. Akkor az MSZP részéről, Ujhelyi István és Szanyi Tibor, a DK részéről Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Jobbik részéről Balczó Zoltán, Morvai Krisztina és Kovács Béla, a Párbeszéd részéről Jávor Benedek, az LMP részéről pedig Meszerics Tamás került megválasztásra.

A válaszadóink közül a legtöbben, 99 százalékuk Ujhelyi Istvánt ismerik, szintén magas 90 százalék feletti ismertséggel rendelkezett még Szanyi Tibor, Jávor Benedek, Molnár Csaba is. A legkevésbé az LMP-s Meszerics Tamást ismerték, az olvasóink kevesebb, mint 10 százaléka válaszolt úgy, hogy ismeri.

Arra a kérdésre adott válaszokból, hogy tud mondani konkrét dolgot, amit az adott ellenzéki képviselő nevéhez kötődik, vagy csinált az Európai Parlamentben, igen lesújtó kép rajzolódik. Csupán 4 olyan képviselő volt, akinél nem a „semmit” került többségbe.

Ujhelyi Istvánhoz érkezett itt is a legtöbb konkrét válasz, mint például ingyenes vonatjegy a fiataloknak, szociális Európa, jogállamiság védelme, de nevéhez kötik a Sargentini-jelentés előkészítését is az olvasóink. Szanyihoz az Okos-falvakat, demokráciavédelmet, devizások érdekképviseletét kötik, Jávorhoz korrupció elleni harcot, zöld ügyeket, Paks2 tényfeltárást tudják kapcsolni. Nem túl pozitívan a jobbikos Kovács Béla nevéhez sokan kötik a kémbotránya kapcsán ráragasztott KGBéla nevet.

Arra kérdésünkre, hogy Ön szerint melyik képviselő érdemelné meg a legjobban, hogy folytassa az Európai Parlamentben a munkát a válaszadók 79 százaléka Ujhelyi Istvánt jelölte meg első helyen, majd a sorban Jávor Benedek következet.

Érdekesség, hogy a DK nem is indítja újra, de a sorban előkelő helyen végzett Niedermüller Péter is, sőt megelőzte Molnár Csabát, akit viszont a DK lista második helyén folytatásra érdemesnek talált.

Arra kérdésre, hogy most vasárnap melyik képviselőre voksolna legszívesebben a munkája alapján, szintén Ujhelyi István neve futott be elsőnek, majd őt követte Jávor Benedek és itt harmadik helyen végzett a Jobbikos Balczó Zoltán, majd Niedermüller Péter (akit ugye nem indít a DK), Szanyi Tibor és Molnár Csaba lett a sorrend. Csupán 3 válaszadónk támogatná Morvai Krisztinát és senki nem támogatta az LMP-s Meszerics Tamás valamint Kovács Béla újraválasztását (igaz ők már nem is indulnak).

Tehát összességében elmondható a HírHugó olvasói leginkább Ujhelyi István és Jávor Benedek munkájával voltak megelégedve az elmúlt 5 évben az Európai Parlamentben.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here