Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tévedés tévedés hátán- így lehetne jellemezni azt a stratégiát, amit a Fidesz és élén Orbán Viktor az utóbbi egy évben folytatott az Európai Unió politikai porondján. Szinte semelyik állítás és út nem bizonyult járhatónak, azonban tegnap, a holland választások  végérvényesen bebizonyították, Orbán egyszerűen nem ért az európai politikához, ahogy a pesti szleng mondja hülye hozzá.

Hollandiában előbb tartották meg az Európai Uniós választásokat, konkrétan tegnap volt a voksolás napja. A végeredmény hatalmas mértékben eltér attól, mint amit a Fidesz vezető elemzői vártak és a Fidesz TV-k harsogtak.

A holland szocialistákról Orbánék azt kalkulálták, hogy kb. 5 százalékot fognak kapni, közben megnyerték a tegnapi választást. Már ez is egy hatalmas tévedés lenne, de Orbán új szövetségese, az Orbánék által győztesnek várt széljobbos holland formáció a Szabadságpárt -most figyelj- éppen, hogy 4 százalék fölött kapott.

Orbán akkor is kínosat tévedett, amikor itt Budapesten fogadta az osztrák szélsőjobboldali párt, az FPÖ elnökét. Heinz-Christian Strache a találkozó után 2 héttel nagyon durva korrupciós botrányba keveredett, 24 óra alatt a teljes osztrák jobboldali kormány belebukott.

A szekunder szégyenérzetet növeli, hogy ennek a Strache nevű embernek a jobbján jelentette be Orbán, hogy nem támogatja a Fidesz Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét és az osztrák haverjával meg Matteo Salvinivel készül egy új erős európai szövetséget alkotni. Most ott tartunk, hogy Orbán egy osztrák lapban nem győz Strache-től elhatárolódni.

Arról is írtunk már, hogy az Orbáni-politika teljesen hazavágták a szlovákiai és romániai magyar pártokat. Az RMDSZ-t súlyosan a parlamenti küszöb alá mérik Erdélyben, közben a párt múltkor 9 százalékot hozott. Felvidéken is az MKP 2 százalékos támogatottsággal bír és a másik szlovákiai magyar párt a Hid-Most helye is nagyon billeg.

Nem fogom most részletesen leírni, a spanyol, macedón, fin és szlovák választásokat, ahol mindenütt a szocialisták, illetve szlovákoknál a liberálisok nyertek, és az Orbán favoritjai igen csúnyán leszerepeltek.

Na Orbán erre a tuti stratégiára alapozva rúgta rá az ajtót Európa legerősebb pártjára, az Európai Néppártra, melynek befolyásos meghatározó tagja volt. Nevetséges, de Orbán pár plakát és egy nyamvadt budapesti egyetem, a CEU ügyében feszített be és ott is vesztett, sikeresen elérte, hogy nincs beleszólása Európa legnagyobb jobboldali közösségének döntésébe és még egyáltalán nem dőlt el, hogy végérvényesen nem e vágják ki onnan a Fideszt.

Nyilván ezek a tévedések Magyarország Európai Uniós jövőjére is kihatással lesznek, valóban Orbán lehetett volna egy közép erős, de meghatározó szereplő az Unió következő 5 évében, de mivel egyszerűen nem ért az Európai Uniós politikához egy megtűrt  szereplővé degradálta le magát és ezzel Magyarországot.

S hogy mi lehet az Orbáni tévedések oka? Leginkább az, hogy Orbán teljesen elhitte a saját hazugságát a milliós migráns hordákról. Mert, hogy azok már évek óta nem jönnek, sőt ilyen alacsony az elmúlt 20 évben nem volt a számuk. Ameddig Orbán a gyűlölködő plakátjait ragasztgatta kifelé és ezzel akarta megállítani a migrációt, az Unió tényleg megoldotta, azzal hogy afrikai országokkal és Törökországgal kötőt megállapodásokat,  hogy nem engedik tovább a menekülteket.

Ha Orbán sürgősen nem józanodik ki és nem veszi észre, hogy a magyarországi közvélemény -ami a saját propaganda-hazugságukra épül- a legkevésbé sem tükrözi a valóságot akkor ebbe bele fog bukni. Iszonyat nehéz egy beteges hazudozónak eldönteni egy idő után, hogy mi a valóság és mi az ami abból az Ő hazugsága volt. Orbán ebbe csapdába esett és már nem képes az európai politikában reális döntéseket hozni. Csak haza ne vágja teljesen Magyarországot.

A Fidesz-propaganda médiái nem fognak beszámolni arról, hogy Orbán sorozatosan hatalmasakat téved, mert egyszerűen hülye az európai politikához, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkinek leesen a tantusz: Orbán Magyarország jövőjét veszélyezteti.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here