Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kijöttek a nemzetközi hírportál, a Politico legfrissebb mandátum becslései, melyből kiderül, hogy a kampányvégére komoly bajba került az ellenzék. Bár Dobrev Klára biztosan bejut az európai parlamentbe, de pártja a DK nem tud annyit erősödni, hogy megszerezze a harmadik mandátumot, viszont az MSZP-Párbeszédet annyira begyengítheti, hogy elveszítse Jávor Benedek mandátumát, amit a Fidesz fog megkapni így.

Mára kiderült, hogy nem véletlenül nyilatkozta azt tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorába, Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd kampányfőnöke, hogy nyugi Dobrev Klára biztos kint van az Európai Parlamentben, de Jávor Benedek helye kérdésessé vált.

Ugyanis kijöttek a Politico legfrissebb mandátumbecslései, melyből az derül ki, hogy a DK túl sok szavazatot fog elszipkázni az MSZP-Párbeszédtől, így az ellenzék egy mandátumot elveszít.

A számok tükréből kiderül, hogy nem tudja a DK megszerezni a harmadik mandátumát, amire hajt, viszont az MSZP-Párbeszédet betudja annyira gyengíteni, hogy Jávor Benedek mandátumát ne az ellenzék, hanem a Fidesz szerezze meg.

A legfrissebb mandátum becslések szerint az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Jobbik is csupán 2 mandátumot fog szerezni, az ellenzék vesztesége pedig a Fidesznél csapódik le. A jelenség oka az, mint már írtuk, hogy a mandátum számítás D’Hondt-módszer segítségével történik.

Melynek lényege, hogy képződik egy táblázat, melynek az első sorába bekerülnek a kapott szavazatszámok, a másodikba ezt elosztják kettővel, a harmadikba ezt elosztják hárommal és így tovább 21-ig. A táblázat 21 legnagyobb értéke ér mandátumot. Tehát, ha mondjuk a Fidesz 2 millió szavazatot kap és a második csak 400 ezer szavazatot, akkor az első 5 mandátumot úgy kapja meg a Fidesz, hogy az ellenzék 0 mandátumot szerez és csak a további mandátumok kerülnek arányosan kiosztásra.

Persze a megoldás az MSZP által szorgalmazott közös lista lett volna, de ebbe nem ment bele a többi ellenzéki párt. Így most érdemes Ujhelyi Istvánra hallgatni, aki azt kérte, hogy taktikailag az MSZP hűséges és új szavazói és az ellenzékiek tartsanak ki a pártjuk mellett és szavazzanak az MSZP-Párbeszéd közös listára, hogy Jávor Benedek ne veszítse el a mandátumát.

A másik óriási veszteség oka, hogy a kisebb ellenzéki pártoknak esélye sincs bekerülni az Európai Parlamentbe, az LMP-t és Kétfarkú Kutyákat is csupán 2-3 százalékra mérik, ez akár 200 ezer elveszett szavazatot jelent, amiből szintén a Fidesz profitálhat.

A propaganda portálok nem fognak korrekt módon beszámolni a kialakult helyzetről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, juttasd el az ellenzéki ismerőseidnek, hogy mindenki lássa komoly bajban az ellenzék és tudja hogy érdemes most szavazni, hogy maximálják az ellenzéki mandátumok számát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here