Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kijöttek az első részvételi adatok, politológus szakértőnk átfésülte a számokat. Az olvasható ki, hogy inkább a fideszes szavazókörökben magas a részvétel, míg a baloldali szavazó körök többnyire elmaradnak az országos átlagtól

Vasárnap reggel hat és hét óra között a választásra jogosultak 1,48 százaléka szavazott, ez több mint 116 ezer embert jelent — közölte a Nemzeti Választási Iroda. Míg a friss 9 órás részvételi adatok szerint a szavazók 7,78 százaléka voksolt.

A Hír Hugó szakértője átvizsgálta a szavazóköri részvételi adatokat, azokból kiderült inkább a fideszes szavazókörökben magas a részvétel.

A szavazási kedvben mindig élenjáró – inkább ellenzéki- Budapesten, majdnem egy százalékkal kevesebb a részvétel, mint az országos átlag, ez némileg javult 9 óráig 7,24 százalékra.  Kerületi bontásban is vizsgálva az MSZP bástyájában, a XIII. kerületben éppen, hogy 1 százalék fölött volt a részvétel, míg a Fidesz-bástya XII. kerületben a budapesti átlag fölött alakult 7 óráig.

Példaként hozta, hogy Újbudán az inkább Fidesz-résznek számító Gellérthegy, Szentimreváros és Lágymányos szavazóköreiben relatív magas a részvétel, addig Kelenföldön vagy például Őrmezőn, amik hagyományosan baloldaliak, alacsony. Ugyanígy Ferencvárosban a József Attila lakótelepen alacsony a részvétel ahol győzni szokott a baloldal, míg Belső-Ferencvárosban magas, ami pedig a Fidesz bástyái.

A megyék közül a részvételi arány 7 órakor Bács-Kiskun megyében volt a legmagasabb, 1,71 százalék, ami 7126 szavazót jelent, ez a megye a legfideszesebbek egyike- szögezte le a szakértönk, aki hozzá tette, hogy az MSZP-s vezetésű Szegeden csupán 1,2 százalék vagy az örök vörös Tiszaújvárosban 1,03, vagy a jobbikos vezetésű Ózdon 1,01 százaléknyian, tehát majdnem fél százalékkal kevesebben járultak az urnákhoz.

A szakértőnk elmondta, hogy az első részvételi adatokból messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni, de  az már most elmondható, hogy a Fidesz jobban mozgósítot mint az ellenzék. Ahol a közös lista hiánya ismét sokakat sarkalhat otthonmaradásra.

Hozzátette, hogy ne tegyék mert itt 21 mandátum kerül kiosztásra és minden egyes megszerzett mandátum egy-egy ellenzéki győzelem, ráadásul a 21., tehát az utolsó mandátum sorsa, akár párszáz szavazaton is múlhat.

Záráskép elmondta, hogy a fideszesek mind elmennek szavazni, a kérdés az, hogy az ellenzék az utolsó órákban tud-e egy nagyot hajrázni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here