Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokkoló” vasárnap után az LMP bukott elnöke betolta az évtized poénját: biztos benne, hogy az LMP 2022-ben is bejut a parlamentbe. Mindenkit letaglózott a pártból az, hogy az LMP csupán 2%-ot szerzett a vasárnapi európai parlamenti választáson. A csalódottságot azonban már felváltotta a tettvágy – erről beszélt az atv.hu-nak a lemondott társelnök. Keresztes László Lóránt szerint a rossz szereplés mögött alapvetően a mozgósítás, illetve az utolsó napok mérése utáni esetleges „átszavazás” állhat, nem az, hogy a választók megbüntették a pártot. A politikus optimista, és biztos abban, hogy pártja 2022-ben is megugorja az 5%-os küszöböt- humoros

„Sokkoló és letaglózó volt számunkra ez az eredmény” – ezt nyilatkozta az atv.hu-nak Keresztes László Lóránt, két nappal azután, hogy az LMP nem jutott be az Európai Parlamentbe és egyúttal a zöldpárt könyvelhette el a legnagyobb veszteséget is. Még a legutolsó időszakban is úgy érezték, hogy sikerült normalizálni a pártban korábban megjelenő viszontagságokat, és a hozzájuk eljutott mérések alapján is azt gondolták, hogy nagyjából 5-6%-ra számíthatnak.

Az LMP lemondott társelnöke elmondta, hogy a csapat derekasan dolgozott, az üzenetet is sikerült közvetíteni. Szerinte alapvetően a mozgósítás volt az, ami nem sikerült jól, eközben az utolsó napokban már olyan felmérések is napvilágot láttak, hogy az LMP nem szerez mandátumot.

A párt pedig úgy véli, hogy részben ennek hatására élesedhetett a választók „taktikai szavazása és átszavazása” más pártra. Kérdésre válaszolva ugyanakkor nem érezte azt, hogy pont a szavazók büntették volna meg őket, mert mint mondta, a korábbi tapasztalatai alapján azt érezte: megváltozott az LMP-ről alkotott vélemény is. És bár egy utcafórumon szűrt közeg van jelen, mégis biztos volt abban, hogy a pártot érintő közhangulat megváltozott.

A kérdésre miszerint ki vállalhat egyáltalán pozíciót a pártban, azt mondta:

sokan készülnek pozíciószerzésre, majd elmondta: a legfontosabb számukra az az elvrendszer, amit eddig képviseltek, és ha kell, akkor „állva halnak meg, de nem adják az elveiket”.

Vasárnap az is érezhető volt szerinte, hogy nem most jön az időszak, amikor „az LMP meghal”, és afelől sincs kétsége a politikusnak, hogy az LMP újjászülethet, majd emlékeztetett: 2012-2013 fordulóján például 1%-on álltak.

Keresztesben a vasárnapi csalódottságot tettvágy váltotta fel, mint ahogyan elmondása szerint párttársaiban is. Az sem fordult meg a fejében, hogy kilépjen a pártból, és bár nem lenne kizárva, hogy a lemondott elnökség tagjai újrainduljanak pozícióikért, a következő tisztújításon a politikus biztosan nem indul.

Az is „egyértelmű” szerinte, hogy az LMP 2022-ben is bejut a magyar parlamentbe. mert nincs más lehetőség, mint egy olyan erő érvényesülése, amely túllép a politikai marketingen és valós megoldást kínál a XXI. századi problémákra. Ezt tartja most a legfontosabbnak, hogy az LMP részes legyen egy ilyen alternatíva kiépítésében.

A súlyos vereséget követően egyébként Ungár Péter, az LMP-frakció tagja reagált először. Ebben bocsánatot kért a korábbi szavazóiktól, és egyúttal megígérte, hogy a következő időszakban azon dolgoznak majd, hogy visszaépítsék a hitelességüket.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here