Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hivatalos közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara, amelyben figyelmeztetett, hogy a jelenlegi körülmények között lehetetlen a biztonságos betegellátás. László Imre országgyűlési képviselő, a DK egészségpolitikusa sajtótájékoztatóján fogalmazta meg a párt követeléseit

– Ez nagyjából annyit jelent, hogy a kamara elismerte, összeomlott a magyar egészségügy. A DK már több, mint egy éve mondja, hogy az egészségügy összeomlása nem jövő idő, hanem múlt idő; sajnos már túl vagyunk rajta. Ezt most az egyik legfontosabb szakmai szervezet, a Magyar Orvosi Kamara is megerősítette.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy hirdessen ki egészségügyi válsághelyzetet. A magyar egészségügy összeomlását nem lehet tovább eltitkolni. A válsághelyzet kihirdetésével a kormánynak pénzt kell átcsoportosítania az egészségügy javára.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Betegek várnak ellátatlanul, vizsgálatok és műtétek maradnak el, s a DK időben szólt, hogy ez be fog következni, mert az egészségügy összeomlása nem egyik pillanatról a másikra bekövetkező szakmai katasztrófa, hanem egy folyamat – mondta László Imre.

A magyar egészségügy még mutat életjeleket, mintha még funkcionálna, de szakmailag már túl van az összeomláson. Ehhez képest a kormány a jövő évi költségvetésben csak mintegy 40 milliárd forinttal emelné a fekvő- és járóbeteg-ellátást. Ez az összeg semmire sem elegendő, hiszen a kórházak adóssága ennél lényegesebb magasabb.

A romló szakmai színvonalat, az ellátás fokozódó bizonytalanságát, a végtelenbe nyúló várólistákat csak nagy arányú költségvetési átcsoportosítással lehetne megállítani, de ehhez az is kell, hogy a kormány hagyjon fel a tagadással.

László Imre szerint mindenképpen ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet, és az egészségügy javára átrendezni a költségvetést. – Nem titkolható tovább, nem lehet már elmismásolni, hogy az egyészségügy, az európai magyarok ellátása több, mint válságos.

Kérdésre válaszolva László Imre elmondta, hogy az elmúlt 10 évben 1864 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből. Ez látszik is, mivel az uniós átlaghoz képest egy főre vetítve a felét sem szánják a magyar egészségügyre. A látványberuházásokból pedig bőven lehetne átcsoportosítani, mert az egészségügy minden magyar ember javát szolgálja, de a kormány ezzel a területtel nem kíván foglalkozni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here