Az Index ír arról, hogy a Kúria helyben hagyta azt az első- és másodfokú bírósági ítéletet, mely arról szólt, hogy Juhász Péter, az Együtt volt elnöke összefüggésbe hozhatja-e a maffiával és mondhatja-e Rogán Antal fideszes miniszterre, hogy bűnöző. 

Az ügy még a 2014-es kampányban indult, amikor belvárosi jelöltként Juhász Péter több olyan ügyet is nyilvánosságra hozott, melyek Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején történtek, és melyek lényege, hogy egyes szereplők a piaci ár alatt juthattak kerületi ingatlanokat.

Rogán és az önkormányzat akkor Juhászék számos nyilatkozata miatt perelt. Többek között azt kifogásolták, hogy Juhász olyanokat állított, miszerint Rogán Portik Tamással üzletelt, illetve hogy a Rogán-klán egy bűnszervezet.

Mint az Index felidézi, a bíróság első fokon kimondta, hogy a szabad véleménynyilvánítás érdekében a politikusok személyiségi jogait korlátozni lehet, Rogán pedig nem igazolt olyan érdeket, amit a bíróságnak szemmel előtt kellett volna tartani.

A Kúria az indoklásában megismételte a vélemény-nyilvánítás szabadságának alkotmányban védett terjedelmét, valamint azt, hogy az értékítéletek fokozott védelmet kell, hogy élvezzenek a közügyekkel kapcsolatban.

Az ítélet után Rogán és az önkormányzat köteles Juhásznak a felülvizsgálati eljárás költségeit megfizetniük.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here