Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy lehet a baj, ha már korábban megbuktatott régi kádereket kell visszahívni.   Bár a 2018-as választások után ki lett paterolva Balog Zoltán akkor miniszter, most újra fontos pozíciókat kap. Az akkori bukását azzal indokolták, hogy vissza szeretne menni lelkésznek és azzal összeférhetetlen a politikai szerepvállalás.

Miden jel szerint, már nem okoz gondot Balog Zoltánnak a politikai szerepvállalás és a lelkészi hivatal összeegyeztetése, ugyanis őt nevezte ki Orbán Viktor a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő bizottságába, öt évre és  június 1-től társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosnak is.

A kormány – a köztestületi vagyonkezelés és gazdálkodás törvényességének, a vagyonkezelés és a gazdálkodás során a törvény céljai érvényesülésének ellenőrzése céljából – a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületébe Balog Zoltánt 2019. június 1-től 2024. május 31-ig terjedő időtartamra tagnak nevezi ki – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor volt EMMI minisztere, a Fidesz pártalapítványának az elnöke korábban romaügyi miniszterelnöki biztos is volt. A 168Óra írta meg április elején, hogy ezen megbízatása megszűnt, feladatait Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője vette át.

Balog Zoltán még március elején az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a tavalyi választás után kérte a miniszterelnököt és az utódját, hogy a romák felzárkóztatásával kapcsolatos összegzésre és javaslatok kidolgozására hagyjanak neki időt, a témát még nem akarja elengedni. Ezt miniszterelnöki megbízottként megtette, szerinte ezzel véget is ért a megbízatása.

Egy május 31-én megjelent kormányhatározat, és Orbán Viktor utasítása szerint azonban Balog Zoltán 2019. június 1-től társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik tovább.

A tevékenysége keretében eljár a miniszterelnök által meghatározott társadalmi ügyekben, és ellátja azok koordinációjával kapcsolatos feladatokat, segíti a kormányzati eredmények és célok nemzetközi megismertetését – derült ki a Magyar Közlönyből.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here