Az Euronews úgy értesült, hogy Brüsszelben a fideszes EP-képviselők támogatják, hogy Manfred Weber maradjon az Európai Néppárt (EPP) frakciójának a vezetője. Ezt holnap meg is szavazzák. Orbán korábban deklarálta: az Európai Bizottság elnöki posztjára nem támogatják Webert, mert megsértette a magyarokat, de ez most nem számít.

A Fidesz változatlanul nem támogatja a CSU-s néppárti Manfred Webert, hogy Juncker utódja legyen az uniós csúcsintézmény, az Európai Bizottság élen. Ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a ma megjelent Die Welt interjújában is kijelentette.

Viszont a brüsszeli fideszes képviselők azt támogatják, hogy ismét Manfred Weber legyen az Európai Néppárt ( EPP ) frakciójának a vezetője az Európai Parlamentben és holnap meg is szavazzák majd ezt – tudta meg az Euronews európai parlamenti forrásból.

Orbán Viktor miniszterelnök május elején tudatta, nem támogatják Webert, hogy Juncker utóda legyen az Európai Bizottság élén. A bajor politikus Orbán szerint ugyanis vérig sértette a magyarokat, amikor előzőleg kijelentette: ha csak a fideszes képviselők szavazataival lehetne bizottsági elnök, akkor inkább nem lesz.

Úgy látszik, a “kisebb” poszt Webernek a fideszesek számára is elfogadható, magyar sértegetés ide, magyar sértegetés oda. Maradjunk annyiban ebből is látszik, hogy totális a zűrzavar van a Fideszben.

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here