Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A várakozásoknak megfelelően újra a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének szerdán Brüsszelben és rögtön az első sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a legkevésbé sincs rendben az Orbáni-politika

Manfred Weber volt a konzervatív erőket tömörítő pártcsalád listavezetője a május végi európai parlamenti (EP-) választáson, amelyet a Néppárt nyert meg, így a 46 éves politikus egyúttal az Európai Bizottság elnöki tisztségének is várományosa.

Weber először a Twitteren nyilvánított köszönetet nyilvánosan, és ezen üzenetében leszögezte, hogy a frakció minden korábbinál egységesebb és eltökéltebb abban, hogy egy jobb Európáért küzdjön.

Későbbi sajtóértekezletén pedig kijelentette, hogy Európának változásra van szüksége, hogy erős maradjon, meg kell hallani az állampolgárok hangját, a néppárti frakció pedig mindenekelőtt teljesíteni kívánja az ígéreteit, például az egyenlőbb életkörülmények, a külső határok megerősítése, valamint a biztonság, a terrorizmus elleni harc terén.

Újságírói kérdésre válaszolva Weber hangsúlyozta, hogy a Fidesz Néppárton belüli felfüggesztésének világos az üzenete, méghozzá az, hogy változásokra van szükség a magyar kormánypárt belpolitikájában.

Rámutatott az elmúlt napok magyarországi nyilatkozataival kapcsolatban, hogy a Fidesz tagságának kérdése jelenleg az úgynevezett bölcsek tanácsát vezető Herman Van Rompuy kezében van, akiben teljes mértékben megbízik, ő értékeli majd, hogy maradhat-e Orbán Viktor miniszterelnök pártja.

Aláhúzta: az európai uniós alapelvek nem kérdőjelezhetőek meg, kötelező betartani őket mindenki számára. A néppártiak a szerdai szavazással az EP parlamenti frakciói közül elsőként alakultak meg.

Nem csak ez az egy kudarc érte a Fideszt a Néppárti frakció alakuló ülésén, ugyanis az európai párt nem választotta újra Szájer Józsefet a frakció alelnökének. A tíz frakcióvezető-helyettes a következők lettek: a francia Arnaud Danjeant, a spanyol Esteban González Ponst, a holland Esther de Langét, a román Siegfried Muresant, az ír Mairead McGuinnesst, a lengyel Ewa Kopaczot, a bolgár Andrej Kovacsevet, a görög Evangelosz Meimarakiszt, a portugál Paulo Rangelt és a horvát Dubravka Suicát.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here