Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mai nap bomba híre volt, hogy a DK bejelentette, hogy Kálmán Olgát indítják el főpolgármester-jelölti előválasztáson. A bejelentés sokakat meglepett, ugyanis még múlthéten Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta a DK Karácsony Gergelyt támogatja. Ma Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt is elárulta miért ugrott ebbe bele.

Nagyon sok munkám van, nem munkát kerestem- jelentette ki a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban az ATV Egyenes beszédben Kálmán Olga. A DK-s Dobrev Klára által ma bemutatott jelölt szerint a feladat találta meg őt, amiben nagy szerepe volt a DK-nak és főleg Dobrevnek. Hozzátette ugyanakkor: nem baráti a kapcsolatuk, ugyanúgy ismerte őt, mint a többi politikust.

„Leginkább politikusként volt óriási meggyőző ereje az én döntésemben”- magyarázta az újságíró, aki szerint Dobrev Klára kampánya győzte meg őt, amit az EP-választás előtt csinált.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Ő is, én is úgy gondoljuk, nagyon jó lenne, ha több nő vállalna közéleti szerepet- magyarázta Kálmán Olga, aki végül családjával leülve döntött úgy, hogy vállalja a megmérettetést. Egy hete még fel sem merült benne ez, sőt korábban sem, hiszen április elején a 24.hu-nak még úgy nyilatkozott, nem szeretne főpolgármester-jelölt lenni.

Ezt akkor így is gondolta- magyarázta Kálmán, aki szerint azonban azóta annyit változott a helyzet és ő is, hogy megváltoztatta a véleményét. Így tett szerinte Gyurcsány Ferenc is, aki a múlt héten még arról beszélt, Karácsony Gergely mögött áll a DK.

Kálmán Olga szerint kulcsszerepe volt a változásban a Momentumnak, annak, hogy bejelentették, saját főpolgármester-jelötlet indítanak ősszel. A végső lökést azonban az EP-választás eredménye adta, szerinte az bizonyítja, hogy a budapestiek új szereplőket szeretnének látni a politikában.

Az újságíró szerint nem helyes, hogy az országban ma úgy lesznek politikusok az emberek, hogy „az életről, munka világáról semmilyen tapasztalatuk nincs”.

Úgy véli, ahhoz, hogy valaki jó városvezető legyen, nincs szükség rá, hogy előtte tíz évig polgármester, majd húsz évig kerületi polgármester legyen. Hozzátette: neki van vezetői tapasztalata, és azt is tudja, milyen, amikor a munkája felelősséggel jár.

A programjával kapcsolatos kérdésre válaszolva Kálmán Olga azt mondta: ez sokkal egyszerűbb annál, mint amit az emberek többsége gondol róla, hogy hosszú idő alatt, füstös szobákban emberek programot írnak.

Úgy gondolja, nagyon korrektül meg kell írni egy programot, de a fővárosiakat annyi bosszúság éri a hétköznapokban, hogy már mindenkinek van egy Budapest-programja, mindenki látja, min kellene változtatni. Az újságíró szerint ez az esetek többségében nem pénzkérdés, hanem szervezés kérdése.

Elmondta azt is, hogy több alapvetése van a programjának, ezek közül az első, hogy Budapestet vissza kell adni a budapestieknek.

Ebben a fővárosban kétmillió ember él iszonyatos mennyiségű pénzt termelnek és fizetnek be a központi költségvetésbe, de csak nagyon keveset kapnak vissza- magyarázta a főpolgármester-jelölt, aki szerint nem lenne szabad megengedni, hogy semmiféle beleszólása ne legyen az itt élőknek a saját életükbe. Azt gondolja, hogy az egészségügyet, oktatást jobb lenne önkormányzati felügyelet alatt tartani.

A kérdésre, hogy ha nyerne, hogy tudna ellenzéki jelöltként a kormánytöbbséggel szemben küzdeni, azt mondta: szerinte a budapestieknek van olyan erejük, hogy bizonyos kérdésekben ki tudják kényszeríteni, amit akarnak, erre volt példa az internetadó. „Fogok én még tárgyalni Orbán Viktorral”- jelentette ki végül.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here