Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fájó ponton és fájó időben csaptak oda a magyar tudósok a Fidesznek, egy nyílt levélben fordultak Manfred Weberhez, a Néppárt frissen megválasztott frakcióvezetőjéhez melyben beszámolnak arról, hogy Orbánék hogyan készülnek korlátozni a tudomány szabadságát.

Nyílt levelet fogalmazott meg Kertész János fizikus, az MTA rendes tagja az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, Manfred Webernek, amiben arra kéri a politikust, hogy gyakoroljon nyomást a Fideszre a kedden benyújtott, Magyar Tudományos Akadémiát megcsonkító törvényjavaslat visszavonásának érdekében.

A levélben, amelyhez 125 magyar tudós csatlakozott, Kertész úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor és a Fidesz az EP-választás eredményei miatt egyértelmű jelét mutatja annak, hogy az Európai Néppárt tagja szeretne maradni.

Ennek érdekében láthatóan hajlandó kompromisszumokat kötni, így arra kérik Webert, hogy gyakoroljon nyomást a pártra annak érdekében, hogy visszavonják a javaslatot. A fizikus a nyílt levelet aláíró Nagy Dénes Lajos Facebook-posztja alapján azt írta, hogy június 6-án estig még lehet csatlakozni, utána ezt már csak petíció-szerűen lehet megtenni itt.

A kedden benyújtott törvényjavaslattal kapcsolatban szerdán már az MTA is aggodalmát fejezte ki: újfent hangsúlyozták, hogy nem fontolták meg a javaslataikat, és arra hívták fel a figyelmet, hogy amennyiben ezt így elfogadják, azzal Magyarország számára alapvető értékek veszhetnek el.

A magyar tudósok azért választottak remek eszközt, hogy odacsapjanak egyet a Fidesznek, mert a magyar kormánypárt néppárti tagsága még kérdéses. Több európai vezető is jelezte, hogy Orbán könnyen kikerülhet a Néppártból, ha nem változtat belpolitikáján.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here