Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani aki megalkuvás nélkül, kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben – mondta csütörtök rendkívüli sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője. Majd bemutatta, kit ajánl Budapest élére: Kálmán Olga tévés műsorvezetőt. Ami azért érdekes, mert Karácsony Gergely a DK támogatásával lett főpolgármester-jelölt Horváth Csabával szemben.

 

Dobrev azt mondta róla: “nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha, biztató jövőt jelenthet, akire rászavaznának, Budapest levegője szabadabb lesz. Olyan főpolgármester-jelöltet, aki küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére.”

Kálmán Olga azt mondta: azért Dobrev Klára mutatta be, mert nagy szerepe van, hogy vállalta, és egyetért azzal, hogy több nő kell a politikába.

A héten kezdődött el a budapesti ellenzéki előválasztás aláírásgyűjtése, a jelölteknek 2000 aláírást kell bemutatniuk az induláshoz. Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd jelöltje már hónapok óta nyilvánvalóvá tette, hogy mindenképp szeretne előválasztást, és ő be is nevez rá. Korábban úgy nézett ki, hogy az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róberttel kell megküzdenie.

Érdekes a mostani bejelentés, mert Karácsony előválasztásos való indulása nem volt kérdés, sőt, Gyurcsány Ferenc az EP-választás után azt mondta, a DK továbbra is támogatja. Puzsér Róbert viszont bejelentette, hogy kiszáll az előválasztásból, mert nem teljesültek a feltételei, például a kerületi polgármesterjelölteket illetően. Az LMP erre megvonta a támogatást tőle, így a Jobbikal kötött megállapodás is megszűnt.

A Momentum pár nappal ezelőtt úgy döntött, saját jelölttel indul a fővárosban. Fekete-Győr András elnök hétfőn be is mutatta a jelöltet: Kerpel-Fronius Gábort, aki a XIII. kerületi Momentum elnöke, és a párt EP-listáján is szerepelt. Kerpel-Fronius az Indexnek azt mondta, hogy “a Fidesz-árvákkal” is szeretne szövetséget kötni arra, hogy “újraalkossuk, normalizáljuk Budapestet.”

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here