Bedrogozva rongáltam meg Rogán plakátjait – Juhász Péter arról ír, hogy öt évvel ezelőtt ezt mondta róla a Fidesz. Leírása szerint négy évig tartott, míg jogerősen pert nyert a kormánypárt ellen, de azt a 200 ezer forintot, amit ki kellene fizetniük neki, még mindig nem utalták el. Ezért Juhász a Facebookos poszt szerint végrehajtót küld a Fideszre.

Bedrogozva rongáltam meg Rogán plakátjait – mondta a Fidesz 5 éve Juhász Péterről az azóta megszűnt Együtt korábbi elnökéről. 2 év múlva letagadták a bíróságon, hogy ők küldték el a közleményt az MTI-nek, 3 év múlva elbukták a pert, 4 év múlva másodfokon is elbukták, de azóta sem utalták azt a 200.000.- forintot, aminek megfizetésére kötelezte őket a bíróság a hazugságukért. -írja a korábbi politikus Facebookon

Juhász azt is hozzáteszi,  hazudtak a közleményben, később hazudtak a bíróságon, majd ellógnak a bírósági ítélet elől, és nem fizetnek az ügyvédi felszólítás ellenére sem. Ugyanezt a pert az MTI is elbukta, de ők legalább – 4 évvel az ügy után – lehozták a helyreigazítást, és fizettek.

A Fidesz a bíróságon is furcsa érvelést mutattak be: nem is ők küldték a közleményt az MTI-nek, hanem az magától adta ki a nevükben. Az MTI nem tudta bizonyítani, hogy a Fidesztől kapta, így a bíróság megállapította, hogy “a felperes (tehát Juhász Péter) tévesen hivatkozott arra, hogy az MTI valamely politikai párt közleményét csak akkor teszi közzé, ha az biztosan az adott párttól származik.”

Ebből az következik, hogy az MTI bármit kiad ellenőrzés nélkül, magától, sőt, ha valóban így történt, akkor proaktívan részt vesz egy ellenzéki politikus lejáratásában a kormánypárt érdekében.

A Fideszt végül így csak azért marasztalták el, mert honlapján közzétette a közleményből készült MTI-hírt, és megállapították, hogy 200.000.- forint sérelemdíjat kell fizetnie számomra. Ezt nem tették meg azóta sem, ezért végrehajtást kérek ellenük.- zárja a bejegyzést Juhász Péter

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here