Elindul a baloldali pártok előválasztásán a Fidesz-közeli gyűlöletcsoport a Vadhajtások vezetője, Bede Zsolt. Ha ő nyer, akkor ő lesz a szabályok értelmében az MSZP- Párbeszéd- DK- Momentum- LMP közös jelöltje az októberi önkormányzati választáson.

Meghackelheti a Fidesz a baloldali pártok előválasztását, ugyanis szombaton bejelentette Bede Zsolt, a Vadhajtások gyűlölet csoport vezetője, hogy ő is elindul a voksoláson. Ha nyer, őt kell hogy támogassák az ellenzéki párt.

Egy komoly hibát elkövetek a civil szervezők a második fordulóban, míg az MSZP által szervezett előválasztás első fordulójában kötelező volt egy értéknyilatkozatot elfogadni a jelölteknek, az új szervezők ezt már feleslegesnek ítélték meg, így nyílt lehetőség Bede Zsolt indulására.

Bár az értéknyilatkozat elfogadása miatt sok kritikát kapott az MSZP főként új baloldali és liberális  pártok megmondói részéről, de kétségtelen tény, hogy védelmet biztosított a hackelés ellen.

Ha némi Fidesz segítséggel Bede Zsolt nyeri meg az előválasztást, akkor az egész voksolgatás bohózatba fulladhat, ugyanis a pártoknak a szabályok értelmében őt kell majd indítani közös jelöltként a 2019-es önkormányzati választáson Tarlós István ellenében.

Bede amúgy már programot is hirdetett, amibe többek között ilyen pontok szerepelnek, mint  a pride betiltása, Uniós zászlók levétele a közintézményekről, Horthy és Hóman szobrok állítása, Kebabos üzletek limitálása, sorkatonaság bevezetése, fiataloknak hazafias események szervezése

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here