Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főpolgármesteri előválasztás nem várt fordulatát, hogy a DK Kálmán Olgát indítja eddig pozitív semlegességgel fogadtam. Eddig. Azonban tegnap este bement az ATV-be Gyurcsány Ferenc és adott egy penetráns interjút, amit csak úgy tudok értelmezni, hogy elismerte, hogy bizony csúnyán átverte Karácsony Gergelyt.

Egyszerűen ilyen nincs, nem elfogadható, ez morálisan nulla. Igen, kedves olvasó Gyurcsány Ferenc tegnapi ATV-s produkciója nagyon kicsapta nálam a biztosítékot: olyan nincs, hogy egy politikai vezető, a másik politikai vezetőnek, aki a szövetségese és együtt harcolnak a Fidesz ellen, adja a szavát, majd azt ő ismeri el, hogy á az nem volt komoly.

Ez így nem jobb a Fidesznél és igen én pont ezt utálom Orbánékban, hogy a kimondott szavuk már másnap egy fabatkát nem ér. Mert hogy kiderült tegnap, hogy volt Gyurcsány és Karácsony között egy megállapodás, ha Karácsony nem lesz az MSZP-Párbeszéd listavezetője és nem vesz részt az EP-kampányban, a DK végig őt támogatja főpolgármester-jelöltnek. Karácsony tartotta az adott szavát, meg is fizette az MSZP-Párbeszéd az árát, hogy a legnépszerűbb politikusuk nem kampányolhatott.

A botrány az, hogy Gyurcsány nem tagadta, hogy volt ilyen paktum, vérlázítóan erre csak annyit mondott, hogy az csak egy e-mail volt. (Mint az óvodában, bibi csuriban volt a kezem az így nem ér…) Jó tudni, hogy Gyurcsány e-mailban adott szava, tehát ami le van írva, se ér semmit. De ez ennél súlyosabb, mert ez ebben a formában így egy átverés.

Újra trükkök százai, amiről neked nem kell tudnod. S mondjuk ki, Gyurcsány 2008-as bukásának az egyik és legfőbb oka az volt, hogy amit mondott, abból már másnap nem volt semmi. S akkor, most kap a néptől, a tábortól még egy esélyt az ember. S mi az első politikai megmozdulása: átveri a szövetségeseit.

Ezt így nem lehet csinálni. Ha én kimondok valamit, ha én megállapodok valakivel az tíz év múlva is úgy van, módosítani csak közös megegyezéssel lehet, úgy hogy a másik fél is azt mondja legyen. Az egyoldalú módosítgatás az csalás.

A dolog még súlyosabb bement és szénné fikázta Karácsony Gergelyt. Gyurcsány Ferenc azt bírta mondani, hogy azért nem támogatják mert sokan azt mondták neki, hogy Karácsony Gergely mögül kimentek a tömegek.  Ezt az a Gyurcsány Ferenc mondja, aki mögött 2006-ban valóban tömegek voltak, s akiről a magyar politika történetben a leginkább el lehet mondani, hogy kimentek a tömegek mögüle.

Ha ez az elv Karácsonyra igaz, akkor Feri rád is. Kell vennünk egy mély levegőt és ki kell mondanunk, hogy nem. Mi baloldaliak egy morálisan más, egy morálisan erős Magyarországot akarunk. Ahol nem fér bele az, hogy a politikai vezetőinknek az egymásnak adott szava két fillért nem ér. Nem kell nekünk még egy Orbán, tiszta és korrekt embereket a politikába, mert ez a valódi változás.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here