Orbánék kiváló döntésének hála az utóbbi két évben rohamosan csökkenni kezdett a vállalati üdülők száma, ugyanis a Fidesz adótörvényeinek hála egyszerűen nem lehet rentábilisan fenntartani a dolgozók kikapcsolódását segítő intézményeket.

Egyre kevesebb dolgozó élhet a kedvezményes, céges üdülés lehetőségével: évről évre csökken a vállalati üdülők, és ezzel a férőhelyek száma is.

Több nagy cég, köztük a Magyar Telekom is megválik a nyaralóitól, ugyanis a juttatások adózásának idén év eleji átalakulása miatt már nem éri meg a vállalatoknak a céges üdülés biztosítása.

A KSH adatai alapján jól látható, hogy a céges nyaralók száma évről évre csökken: 2016-ban még 354 céges üdülő működött 11 922 férőhellyel, 2017-ben 341, 11 724 férőhellyel, tavaly pedig 343 céges nyaralóhelyet tartott nyilván a KSH, ezekben összesen 11 620 férőhely volt.

A szűkülés egyik oka feltételezhetően, hogy az ilyen üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatást a munkáltatók a 2018-as év során még 40,71 százalékos adóterhelés mellett biztosíthatták, idén viszont már csak jogviszonyos jövedelemként adózik ez a juttatás – írja cikkében a Portfolio.hu

A Fidesz propaganda médiái nem fognak beszámolni arról, hogy Orbánék olyan adószabályokat csináltak melyek hazavágják a dolgozók kedvezményes üdülési lehetőségét, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here