Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre több közös ellenzéki polgármesterjelölt neve válik ismertté a Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapján. A szervezet úgynevezett Kossuth-köröket hoz létre a hazai településeken, ami megkönnyíti a jelöléseket. Az MMM alapító-elnöke, Márki-Zay Péter reményei szerint a főváros, a megyei jogú városok és a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések mindegyikén egy ellenzéki kihívója lesz a Fidesz jelöltjének.

„2022 most ősszel kezdődik.” Márki-Zay Péter ezzel a felütéssel zárta mondandóját a Rákos mezején, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köreinek első országos gyűlésén.

Hódmezővásárhely másfél éve teljes ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere a Fidesz legyőzésének receptjét az úgynevezett Kossuth-körök megalakulásában látja, amelyeket minden településen létre szeretnének hozni. Márki-Zay Péter ellenzéki áttörésre számít az őszi önkormányzati választáson.

„Ami igazán a rendszerváltás szempontjából most fontos az a 23 megyei jogú város, természetesen Budapest kerületei, és a 140, tízezer főnél nagyobb lakosságszámú város és ezeknek a túlnyomó többségében már most is megvannak a közös ellenzéki jelöltek, megvannak az együttműködések” – jelentette ki Márki-Zay.

Mirkóczki Ádám indulásáról, a Jobbik állította közös egri polgármesterjelöltről már a májusi európai parlamenti választások előtt megállapodtak az ellenzéki pártok.

„Én azt kérem mindenkitől, hogy gyakoroljon önmérsékletet és alázatot, mert ahol már megköttettek és vélelmezem, hogy ahol megköttettek, ott az együttműködési megállapodások, ott hiteles személyek, alkalmas személyek és program mentén kötötték meg ezeket az együttműködéseket, szerintem ezekhez kár hozzányúlni” – mondta Mirkóczki.

Az ellenzéki politikus szerint azonban ahol még nem született megállapodás, ott figyelembe lehet venni az európai parlamenti választás eredményeit.

A mozgalom egyik elnökségi tagja, Magyar György is az összefogásban látja a változás esélyét. Az ügyvéd úgy véli, hogy „az önkormányzati választásokig eljutunk odáig, hogy ezek a jelöltek egyben lesznek, és vállalni fogják a közéleti szerepet, mert helyben személyiségekre szavaznak az emberek, és teljesen mindegy az ideológiai háttér.

Lényeges tehát az, hogy a jelenlegi választójogi rendszerben ezt a módszert kell alkalmazni. Bár így tettek volna korábban is, akár 2014-ben, akár 2018-ban, az úgynevezett országgyűlési választásokon, most nem ülnénk itt benn a kétharmadban.”

A Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapján már olvasható azoknak a polgármesterjelölteknek a névsora, akik mögött az ellenzék legnagyobb része felsorakozott.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here