A hvg.hu vette észre a parlament honlapján, hogy leszavazták Fideszék a a gyermekes családok kilakoltatási tilalmáról szóló javaslatot, amit a Város Mindenkié civil szervezet és az Utcajogász Egyesület közös elképzelése volt.

Egész pontosan az történt, hogy a tárgysorozatba sem vették a törvényt, azaz annak országgyűlés előtt való tárgyalásában sem partner a Fidesz.

A javaslat az önkormányzatok felelősségi körébe utalta volna a kilakoltatással fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családok elhelyezésének biztosítását, továbbá megakadályozta volna az önkormányzati bérlakások kiürítésének bírósági elrendelését is a gyermekes családokat érintő esetekben.

A javaslatot név szerint Szabó Tímea (Párbeszéd), Burány Sándor (Párbeszéd), Mellár Tamás (Párbeszéd), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) és Tordai Bence (Párbeszéd) terjesztették be, akikhez később Szabó Szabolcs (független), Szél Bernadett (független) és Csárdi Antal (LMP) társult.

A szerdai ülésnapon a parlament 54 igen, 112 nem szavazattal és 1 tartózkodással utasította el a jogszabály tárgysorozatba vételét. A Fidesz és a KDNP egy kivétellel elutasította a felvetést. Egyetlen fideszes, Barcza Attila nyomott igent

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here