Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott egy terjedelmesebb interjút, ahol már kevesebbet beszélt arról, hogy a DK az utolsó pillanatban nem tartotta be az adott szavát és sokkal többet, hogy hogyan győzné le a Fideszt.

Karácsony elmondta, hogy amikor ellenzéki egységet kell létrehozni, én büszke vagyok rá, ha kompromisszumkészséggel vádolnak. Mert lehet, hogy odamondogatásban, hangerőben vannak nálam jobbak, gyakorolják is jó néhány éve már, de úgy emlékszem, ez idő alatt Orbán Viktor mégis megnyert minden választást. Szóval lehet, hogy nem ez a megoldás- szögezte le, majd hozzá tette,  ha már belemegyünk ennek a történetébe, akkor az az ember, aki először beszélt teljes ellenzéki egységről, az speciel én voltam. 2011-et írtunk. Kár, hogy egy csomó választást kellett elveszíteni ahhoz, hogy ezt megértsük.

Majd kijelentette, hogy  “nem az előválasztást akarom megnyerni, hanem a választást, de még inkább azt, hogy bebizonyítsuk, tudjuk jobban vezetni a várost, hogy elmondhassuk majd: Budapest olyan, mint amilyen az ország lehetne. Ez a tét, nem más. Ezért itt is arról fogok beszélni, hogy mit csinálok majd Budapesten a budapestiekért. Az összes olyan stratégia, amely egyik vagy másik párt hasznára épít, kuka. Most elmondhatják az ellenzéki pártok, milyen jól szerepeltek az EP-választáson, de ha a másik oldalról nézzük, akkor az ország meg elbukott. A Fidesz kapott 52 százalékot, mi meg ugyanazt a tortát szeleteljük máshova. Mennyivel vagyunk előrébb?”- teszi fel a kérdést

A budapesti önkormányzati választásról kijelentette, ha ezt nem tudja az ellenzék megugrani, akkor – köztünk szólva – elmehet a sunyiba az ellenzék. És oda a választóik fogják elküldeni, nekik pedig mindig igazuk van. Értem, hogy új helyzet van, és mindenki akar még három alpolgármestert, ez belefér. De ha nem tudunk arról beszélni, hogy ezt a várost közösen hogyan változtassuk meg, akkor a történelem ítélőszéke előtt sz@r emberek leszünk.

Kálmán Olga esélyeit nem tudja megítélni. De azt kijelentette, “szerintem Budapest komoly dolog, én komolyan is veszem. Ezért egy ilyen győzelmi stratégiát az ember nem tud megírni egy hét alatt, vagy zseni, vagy nincs neki ilyen.

Most itt beszélgetünk júniusban, lesz néhány hónap múlva valaki, aki egy kétmilliós várost vezet, és oda meg kell érkezni. Nem lehet úgy, hogy keressük a bejáratot a Városházán. Ha valaki elindul, akkor – és most próbálok nagyon diplomatikusan fogalmazni, mert Olgát nagyon régóta ismerem, és közöttünk nagyon jó a viszony – vagy nagyon hamar kell elindulnia, vagy baromi gyorsan kell mennie.

Baromi pipa leszek, ha a kis küzdelmeinkre rámennek a nagy ügyeink. Én ezt a dolgot úgy élem meg, hogy két szempontból is az történik, amit mindig is akartam. Az egyik, hogy van teljes ellenzéki egység, aminek egyszerűen nincs alternatívája. Most előjön belőlem az egyetemi adjunktus a politológia tanszékről. Mindig, amikor választásokat tanítunk, azt mondjuk, hogy a választóknak és a pártoknak két választást kell elveszteni ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a rendszer logikája. Hát jó reggelt kívánok.

A másik, hogy van egy sokszínű ellenzékünk, amely demokratikusnak nevezi magát a Fidesszel szemben, így nem lehet elitistán kezelni a jelölteket. Nekem már az politikai győzelem, hogy van előválasztás, hiszen 2015 óta mondom, hogy legyen. Még nagyobb személyes győzelem, ha azon sok demokrata vesz majd részt.

Karácsony zárásképpen azt is kifejti, hogy szerinte átalakult a társadalom, és szerintem ma az ellenzékre már bizonyos szempontból a városi középosztály szavaz, aki utálja ezt az Európa-ellenes, visszafele mutogató politikát, amit a Fidesz képvisel.

A főváros és a kerületek viszonyát úgynevezett Budapest Alkotmányban rögzítjük majd, ennek lesz része, hogy visszaszerzünk több milliárdot a NER-lovagoktól, amit bérlakások építésére, felújítására költünk-jelentette ki

Karácsony Gergelyt nem kedveli a Fidesz médiája ezért, nem fog beszámolni gondolatairól, kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson gondolatai.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here