Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár Puzsér Róbert, mindent elkövetett, hogy hiteltelenítse a közvélemény-kutatásokat, mert a béka nemesebbik fele alá sem mérték sem őt, sem az őt támogató pártokat, az idő mégis a tudományt igazolta: tényleg nem jutott be az EP-be az LMP és a Jobbik tényleg csak 6 százalékot kapott.  Puzsér most sem örülhet, de Karácsonyon kívül egyetlen másik főpolgármester-jelölt sem: a Budapestiek szerint csak Karácsonynak van esélye Tarlós ellen.

A budapestiek 46 százaléka gondolja az előválasztás első fordulójában győztes Karácsony Gergelyről, hogy sikerrel vezetné Budapestet, miközben a DK jelöltjét, Kálmán Olgát csupán 37 százalék tartja alkalmasnak a főváros irányítására, a Momentum favoritjában, Kerpel-Fronius Gáborban mindösszesen 26 százaléka bízik – derül ki a Publicus Research legfrissebb kutatásából, amit a Népszava megbízásából készítettek.

A Publicus kutatásából az is kiderül, hogy a budapesti lakosok közül Karácsony Gergelyt (MSZP-P) 51 százalék, Kálmán Olgát (DK) 46 százalék és Kerpel-Fronius Gábort (Momentum) 33 százalék látná fontos politikai szerepben.

A Publicus kutatásából – amelynél a mintavétel az ellenzéki főpolgármester-jelölti vitát megelőzően történt – az is kiolvasható, hogy a budapesti polgárok 59 százaléka állítja, hogy elmegy szavazni ősszel.

Ha egy általános kérdést tettek fel, hogy Tarlóssal az „előválasztás győztese” mérkőzik, akkor Tarlós a voksok 28 százalékát kapná, riválisa a név nélkül említett kihívó, pedig a szavazatok 21 százalékát.

Legközelebb Karácsony Gergely kerül Tarlós Istvánhoz, köztük egy százalékpont a különbség: az összes megkérdezett 26, illetve 27 százaléka említette, hogy rájuk szavaz “most vasárnap”. Fél évvel ezelőtti mérésünk során a különbség köztük még nyolc százalékpont volt. Ezen forgatókönyv esetén a legalacsonyabb a preferenciával nem rendelkezők aránya.

Ha Kálmán Olga lenne Tarlós kihívója érdemi különbséggel számolhatunk: nyolc százalékpont a lemaradás, 20, illetve 28 százalék szavazna a két jelöltre. Ezen forgatókönyv esetén a távolmaradók és bizonytalankodók aránya 48 százalékra növekszik.

Amennyiben Kerpel-Fronius Gábor nyeri az előválasztást Tarlós komoly előnnyel számolhat, 15 – 28 százalékot kapna a két jelölt, ez már 13 százalékpontos különbség. A preferenciával nem rendelkezők aránya 50 százalékra nő ezen forgatókönyv esetén.

A kutatásból az is kiderül, hogy a DK-szavazók majdnem kétharmada alkalmasnak tartja Karácsonyt főpolgármesternek.

Kerpel-Fronius Gábor és Kálmán Olga esetén 26, és 37 százalék azok aránya akik szerint alkalmasak lennének főpolgármesterként vezetni Budapestet. Mindkettőjük esetében kizárólag a saját táboruk, a jelölő szervezetük szavazói, azaz a Momentum illetve a DK szavazók esetében van az adat a pozitív tartományban.

Puzsér Róbertet tízből nyolc választó (79 százalék) alkalmatlannak találja a feladatra, ez a fél évvel ezelőttihez képest szintén nagyjából 20 százalékpontos csökkenés.

A Fidesz médiái nem fognak beszámolni arról, hogy milyen számokat hozott ki a legfrissebb kutatás, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljussanak a tények!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here