Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A történet gondolom mindenkinek meg van, még 2019. márciusában az Európai Néppárt kongresszusa úgy döntött, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a pártban és felállítanak egy három tagú bölcsek tanácsát, aki vizsgálja, hogy a Fidesz megfelel-e a Néppárt értékeinek. Ennek a testületnek a vizsgálatán múlik, hogy a Fideszt kizárják-e végérvényesen Európa legnagyobb jobboldali közösségéből.

Orbán Viktor baromira nem ért az európai politikához, ezt már látjuk egy ideje. Kudarc-kudarc hátán, ráadásul faék egyszerű politikát folytat. Tegnap írtunk róla, hogy megint egy főnácit fogadott Budapesten, már akkor sejtettük, hogy ez csak is azért lehet, mert baj lehet körülötte a Néppártban.

Mert igen, Orbán akkor utálja nagyon Brüsszelt és Európát, amikor Őt a sarokba állítják, de ha Ő mehet az első sorba, akkor még a nemzet államokat és felszámolná. Nem tévedtünk. Egy interjúban az Európai Néppárt illetékesei kvázi megüzenték a diplomácia nyelvén Orbánnak vége a dalnak, repül a Néppártból.

Az Európai Néppárt háromfős bölcsek tanácsának vezetője, Herman van Rompuy egy belga tévében szólt a magyar miniszterelnök közelmúltban küldött leveléről, írja az Euronews. Az Európai Tanács volt elnöke kijelentette:

„Ha barátian fogalmazok, akkor a válaszok nem voltak igazán meggyőzőek, ha kevésbé barátilag fogalmazok, akkor problematikusok”.

A Rompuy mellett Hans-Gert Pöttering német és Wolfgang Schüssel osztrák politikus alkotta bölcsek tanácsát a néppárt a Fidesz felfüggesztésével együtt állította fel. A testület vizsgálja, hogy a magyar kormány megfelel-e a Néppárt hivatalos dokumentumaiban lefektetett demokratikus értékeknek. A testület vezetőjének interjújából lehet következtetni, hogy baromira nem csitult a Fidesz körül a balhé az Unióban.

Szerintem Orbánék azt gondolták, hogy majd elmismásolják a Fidesz bűneit, de minden jel szerint ez nem megy, ha nem változtatnak gyökeresen a politikájukon, akkor tényleg kivágják őket a Néppártból.

A Népszava számolt be arról, hogy Orbán Schüssel volt osztrák kancellárnak küldött levelet a közelmúltban. Ebben leszögezte, hogy a magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, a bíróságok, és a sajtó független. A bölcsek tanácsa nem egészen így látja…

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here