Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs olyan intézet, aki ne azt mérné, hogy csupán egyetlen egy jelöltnek van esélye legyőzni Tarlós István 2019. őszén az önkormányzati választásokon, erre a jelenségre most magyarázat is született: egy kutatás eredményből kiderült, hogy a Fidesz szavazók egy része Karácsony Gergelyt választaná Tarlóssal szemben, ez semelyik másik jelöltre sem igaz.

 

Van néhány százaléknyi Fidesz-szavazó, aki átszavazna Karácsony Gergelyre, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjére, ha ő lenne Tarlós István kihívója októberben az önkormányzati választásokon – mondta Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője a Klubrádióban.

Karácsony jobban áll az ellenzéki előválasztás jelöltjei között, mint Kálmán Olga, a független, DK-támogatottságú kihívója, de ez a verseny nem lefutott, hibahatáron belüli a különbség – közölte Pulai András.

Arra, hogy felmérésük szerint a kormánypártiak 44 százaléka úgy véli, Kálmán Olga a legesélyesebb, úgy reagált: a kormánypártiak a legkönnyebbnek tartott ellenfelet támogatnák, vélhetően azt érzik, hogy Karácsony lehetne érdemi kihívója Tarlósnak.

A baloldali szavazók egy része fél éve átszavazott volna Tarlósra és átszavazna most is, ha Kálmán Olga vagy a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lenne a kihívó. Viszont már látszik néhány százaléknyi Fidesz-szavazó, aki éppen ellenkezőleg, Karácsonyra szavazna át.

Jelenleg a Karácsony és Tarlós összevetés 26-27 százalékra áll, tehát fej-fej mellett vannak, Kálmán Olga már jobban lemarad Tarlóstól, ott 20-28 az állás, Kerpel-Fronius Gábornak még komolyabb lemaradásban van, 15-28-ra kapna ki a fideszes politikustól.

Most csütörtöktől tarják az ellenzéki pártok azt az előválasztást, amelyen azt dönthetik el budapestiek, hogy ki legyen Tarlós István kihívója 2019. szeptemberében. Szavazni június 26-áig lehet.

Az előválasztáson szavazni személyesen lehet június. 20-25 között 8:00-tól 20:00-ig és június 26-án 8:00-12:00 között. Bár most lényegesen kevesebb helyen lehet szavazni, mint az első fordulóban, mutatjuk a listát:

Móricz Zsigmond körtér, Széll Kálmán tér, Blaha Lujza tér, Nyugati tér, Örs vezér tere, Boráros tér, Csepel- Görgey tér, XV. kerület-Fő tér, Lehel tér, Nagyvárad tér (aluljáró), Újpest- Városközpont, Flórián tér-XVII. kerület-Rákoskeresztúri központ, Kispest- Határ út, Kőbánya-Kispest metróállomás

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here