Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Közel 4 milliárd forintot keresett Heinrich Pecina a KESMA, azaz a Fidesz-giga médiabirodalom létrejöttéig a kormánybarát médiával kapcsolatos üzleteivel, számolta ki a g7.hu. Ez az üzletember volt az, aki undorító körülmények között játszotta át Fideszéknek a Népszabadságot

Pecina neve a Strache nevű szélsőjobboldali osztrák alkancellár ibizaz botránya kapcsán került elő utoljára, ugyanis Strache lemondásához egy olyan videofelvétel vezetett, amin azt mondja, hogy olyan médiát szeretne, mint amilyen Orbán Viktornak van, és fel is ajánlotta közvetítőnek Heinrich Pecinát, akivel Orbán Viktor is szokott találkozni.

Pecina volt az, aki a Népszabadságot és a Mediaworksöt is segített kormányközeli vállalkozóknak és vállalkozásoknak adni.

Pecina egy offshore cégen keresztül vásárolta meg 2017-ben 10,4 milliárd forintért a három kelet-magyarországi megyei napilapot kiadó Inform Mediát. Azonban ebből csak 2,2 milliárdot rakott saját zsebből, a többit a kormányközeli MKB Bank és a Takarékbank adták.

Végül a KESMA tető alá hozását megelőzően a Mészáros-féle Mediaworks felvásárolta Pecinától ezt a három lapot is, 2,92 milliárdért, tehát 700 millióval többért, mint vette. De maga a Mediaworks is Pecinán keresztül került Mészároshoz, ugyanis a cégcsoport akkor jött létre, amikor versenyjogi okokból a Ringier és az Axel Springer magyar érdekeltségeinek portfóliójáról le kellett választani bizonyos lapokat.

A több kisebb vállalatból létrehozott Mediaworks 6 milliárd forintért felvásárolta a számos megyei újságot birtokló Pannon Lapokat, igaz ezt is javarészt hitelből, bár a tulajdonosoknak is be kellett tenni valamennyi pénzt. A g7.hu számításai szerint Pecina összes 3 milliárdod költhette a Népszabadságot is korábban kiadó Mediaworksre.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here