Orbán Viktor még fél éve bőszen arra volt büszke, hogy a Fidesz mennyire támogatja Manfred Webert, majd finoman szólva a kampányban Orbán hátba szúrta a néppárti vezetőt, most meg azon örömködik, hogy elbukott az egykori szövetségese.

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy mai sajtóeseményen

A kormányfő a csütörtökön kezdődött EU-csúcsról beszélve kiemelte, hogy szerinte jelentős lépéseket tettünk. Hogy hova és miért sajnos azt már nem mondta el, de ez a mondat mindig jól hangzik a halandzsájában.

Majd Orbán arról beszélt, hogy Magyarországon nagy támogatást kaptak, az 53 százalék „példátlan, Európában ilyen szinte senkinek sincs”.  Elfeledkezve róla, hogy egyáltalán nem példátlan, hiszen például Máltán a szocialisták nagyobb, 56 százalékos győzelmet arattak.

Majd arról vakított Orbán, hogy komoly vállalásokat is tett Brüsszelben, mint ha számítana a véleménye… Azt mondta, hogy ezzel a támogatottsággal meg tudja akadályozni, hogy olyan vezetői legyenek az Európai Uniónak, akik a bevándorlást pártfogolják. Nyilván.

Majd Orbán elkezdte megint sajátságosan értékelni a helyzetet. Kijelentette azt is vállalta, hogy nem lesz olyan vezetője az uniónak, aki „ne adná meg a tiszteletet Magyarországnak és a közép-európai országoknak”.

„Ezt a két vállalást a tegnapi napig” sikeresen teljesítette, mert „a Spitzenkandidatok, Weber úr és Timmermans úr elestek”, és a két követelmény közül egyiknek sem feleltek meg, távozásuk jó hír Magyarországnak- örömködött Orbán hátba szúrt szövetségese bukásán.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here