Tegnap Brüsszelben találkozott a néppárti “három bölcs” Orbán Viktorral – ez egy tegnapi EPP tweetből derült ki. A bölcsek tanácsa az a testület, amelyik lefolytatja a Fidesz szemben azt a fegyelmi eljárást, ami azután indult, hogy 2019 tavaszán a Néppárt kongresszusa felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Az Európai Néppárt ( EPP ) tegnap délután egy Twitter-üzenetben tudatta: Orbán Viktor találkozott az Európai Néppárt által kijelölt “három bölccsel” Herman Van Rompuy meghívására. A pénteki találkozón részt vett a bizottság másik két tagja is, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel.

A grémiumot azt követően hozták létre, hogy március 20-án az Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát, a testület feladata pedig, hogy a közös alapértékek teljesülését és a jogállamiságot vizsgálja a Fidesz, illetve a kormány esetében.

Orbán Viktor nemrégiben levelet küldött a három bölcsnek, erről a Népszava számolt be.

Utána Rompuy azt nyilatkozta, hogy ha barátian fogalmaz, akkor nem voltak meggyőzőek a magyar miniszterelnök válaszai a kérdéseikre, ha kevésbé barátian, akkor problematikusak voltak szerinte.

A tegnapi brüsszeli találkozóról nem szivárogtak ki részletek, csak magát a megbeszélés tényét twittelte a Néppárt. A Fidesz ellen folyó fegyelmi eljárás tétje nem kicsi, hiszen ha megállapítja a tanács, hogy a jogsértéseket, akkor Orbánékat kitehetik a néppártból.

Bár a Fidesz média folyamatosan azt kommunikálja, hogy Orbán és a Néppárt között szent a béke, de hát ez tényszerűen nem igaz. Ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Orbán fegyelmi ügye még nem zárult le, a Fidesz könnyen repülhet végérvényesen a Néppártból.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here