Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez volt a harmadik vita, amit az ellenzéki főpolgármester-jelöltek között rendeztek meg, az előző kettő vitán is az érződött, hogy Karácsony Gergely toronymagasan a legfelkészültebb a jelöltek között. Vasárnap esti vitát is magasan ő nyerte meg.

Ne feledjük, hogy felkészültség és városvezetési tapasztalat szempontjából Tarlós Istvánnak keres az ellenzék kihívót, így a legkevésbé sem elhanyagolható szempont, hogy jelölt maximálisan alkalmas és felkészült legyen Budapestből.

Az ATV szervezésében került megrendezésre a harmadik vita és ezután sem vált kérdésesé Karácsony Gergely nyerte ezt a vitát is toronymagasan.

Na de nézzük egy gyors összefoglalót, hogy ki mit mondott:

Karácsony Gergely szerint aki csapatkapitánynak készül, annak érdemes bővíteni a tudását folyamatosan. Elmondja, hogy ő január óta készül erre a feladatra. Karácsony Gergely szerint Tarlós István folyamatosan olyan mélyre süllyed, hogy ha követni szeretnék, keszonbetegséget kapnának.

Karácsony Gergely első három intézkedése az lenne, hogy a félmilliárdnál drágább ingatlanokra bevezetné a „Tiborcz-adót”. Ezzel enyhítené a lakhatási válságot. Elkezdené a budapesti Nagy-erdő programot a Csepel-szigeten és csökkentené a diákok és felnőttek esetében is a BKV-bérletek árát.

Karácsony elmondta, első és legfontosabb intézkedés az lenne, hogy  meg kell hosszabbítani a metrókat, hogy a város végpontjain lehessen P+R parkolókat kialakítani, így az agglomerációból érkezők ne terheljék belváros forgalmát, hanem hagyhassák ott az autóikat. Az MSZP-Párbeszéd jelöltje szerint ezzel együtt is drága a budapesti tömegközlekedés, ami kb. ugyanannyi, mint a bécsi, csak ott háromszor ennyit keresnek az emberek.

A közlekedési alapjövedelemről azt mondja, elvenni senkitől nem venne, mindenki kapna inkább. Akinek van ingyenes parkolásra jogosultsága, szerinte az is megkaphatná ezt a jövedelmet, ha bevállalja cserébe, hogy nem használja az autóját a belvárosban. Azt is el szeretnék élni, hogy az éves bérlet ára felére-harmadára csökkenjen. Óriási problémának tartja azt is a zuglói polgármester, hogy nem egységes a parkolási rendszer és hogy annak a bevételeit nem a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítják.

Kálmán Olga, már az első válaszában azt mondja, hogy nem fog politikusként beszélni, továbbra is az emberek nyelvén akar megszólalni. Ezért nem fogja ellenfeleit alázni és gyalázni, vagy elhallgatni a mutyit.

Majd a második kérdésre kijelentette, hogy Politikus leszek, városvezető leszek, a város érdekében fogok cselekedni, de nem pártpolitikai érdekek alapján

Kálmán Olga az egészségüggyel kezdené főpolgármesterségét. Korábban már ismertetett programja szerint 5 percen belül lehetővé tenné, hogy szakorvosi rendelőbe lehessen időpontot foglalni, 15 percen belül legyen elérhető ügyeletes patika a főváros minden pontjáról, 25 percen belül pedig derüljön ki, hogy milyen orvosi segítségre van szüksége egy betegnek. A másik fontos terület szerninte a köztisztaság, naponta fel kell mosni az aluljárókat, hetente az utcákat. Utána a buszok lecserélése jönne, havi 10 db roncsderbi buszt elektromosra cserélne. Kicsavarná a parkolást a kerületek kezéből és megpróbálná elérni, hogy az készpénzmentessé váljon. Ingyenessé tenné a 18 éves kor alattiak számára a BKV használatát és azonnal megkezdené a 3-as metró klimatizálását is- teszi hozzá a DK jelöltje.

A kérdésre, hogy az 5-15-25-ből mit lehet első nap megvalósítani, Kálmán Olga azt mondja, haladéktalanul felvenné a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal.

 

Kerpel-Fronius szerint ennek a városnak víziót kell adni, amihez kell tudni beszélni az emberekkel, be kell építeni a közös szándékokat Budapest irányításába. Én a munka világából jövök, jelenti ki a Momentum jelöltje, aki szerint van képessége arra, hogy megtalálja azokat az embereket, akikkel együtt tud dolgozni. Hozzáteszi: tud kompromisszumokat építeni és tud vitatkozni is nagyon komolyan, amikor szükség van rá. Ugyanakkor a média szempontjából még nagyon sokat kell fejlődnie, úgy véli.

A Momentum jelöltje szerint Tarlós annak a Fidesznek a jelöltje, aminek a vezetője most már többedik alkalommal túl gyáva ahhoz, hogy kiálljon vitázni.

A Momentum jelöltje azt válaszolja, elsőnek egy elszámoltatási biztost nevezne ki, és a legértékesebb fővárosi szerződéseket áttekintetné, ha valamelyik hátrányos, azt megpróbálná felmondani. Szeretne egy átláthatósági biztost is, amivel a jövőbeni szerződéseket segítené. Kerpel-Fronius harmadik intézkedésként az üres bérlakásokat mérné fel, hogy azzal a rászorulókat segíteni lehessen.

Az utolsó kérdésre, hogy mi volt a tapasztalata a kampányról, Karácsony Gergely elmondta, hogy az volt a legfőbb, hogy az emberek szeretik a demokráciát. Le a kalappal, hogy ilyen sokan megmozdultak- teszi hozzá. Bármelyikünk lesz a győztes, a másik kettőre biztos számítani fog- mondja még Karácsony Gergely.

Kálmán Olga szerint teljesen egyértelmű, hogy közöttük viták nincsenek, csak hangsúlybeli különbségek, melyeket össze lehet csiszolni. Az előválasztás végén pedig azért fognak dolgozni, hogy a győztes a legnagyobb eséllyel induljon Tarlós ellen- mondja a DK jelöltje.

Kerpel-Fronius Gábor szerint, aki megnyeri az előválasztást, azt a másik kettő biztos felhívja majd, miben segítheti a kampányát. Mint mondja, örömünnep volt neki is az előválasztás, hogy a sok összefogás kísérlete után végre van egy olyan, amiben budapestiek szavazhatnak, ki legyen az ellenzék jelöltje. A Momentum jelöltje hozzáteszi: neki személyesen is nagyon jó élmény volt előlépni a rivaldafénybe, ezért arra biztat mindenkit, hogy merjenek a tehetségükkel előlépni és tenni az életükért.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here