Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István nyílt levelet írt Áder Jánosnak. A képviselő felszólította az államfőt, ha hallgatásával továbbra is támogatja az Orbán-kormány környezetellenes politikáját, azonnal számolja fel a klímavédelmet támogató alapítványát. Utalja vissza a mintegy másfélmilliárd forintot, amit a magyar adóforintokból kapott zöldpolitikája építésére!

Az ellenzéki politikus arra vár választ Áder Jánostól, nem szégyelli-e magát a Fidesz „kufárpolitikája miatt”.

Nem ég az arca, Elnök úr?! Az Ön főnöke, Orbán Viktor és kormánya épp a minap akadályozta meg az uniós klímatervet: pontosabban, hogy 2050-re csak annyi szén-dioxidot bocsássanak ki az európai uniós országok, amennyit ki tudnak egyenlíteni.- írja Ujehelyi

Szerinte az EU vezetői azon dolgoznak, hogy az egyre fenyegetőbb, világszerte aszályokkal, árvizekkel, szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokkal járó klíma-szükségállapotot kezelni tudják.

De erre jön Orbán Viktor az illiberális haverjaival és botot dugnak a küllők közé. Mert nekik semmi sem drága. Zavaros módon a „rezsidémon” legyőzésére hivatkoznak, de valójában útszéli gazemberekként egyszerűen megzsarolják az európai közösséget: Brüsszelben előbb virítsanak valami lóvét, a gyermekeink sorsáról csak utána tárgyalunk. Szégyen.

Ujhelyi undorítónak, gyalázatosnak tartja a Fidesz magatartását, emlékeztetve rá hogy a kormány nemrég még az EU álláspontjával azonos klímapolitikai célokról beszélt.

Áder Jánost emlékeztette rá, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői leszavazták a légszennyezés megfékezéséről szóló EP-állásfoglalást, noha évente legalább tízezer magyar hal meg olyan betegségekben, amelyek közvetlenül összefüggésbe hozhatók a szennyezett levegővel.

Az államfőnek, a környezeti fenntarthatóság önként felkent lovagjának, a zöldpolitika közjogi méltóságának azonban egyetlen szava sem volt. Ahogy Áder Jánosnak most sem volt egyetlen józan szava sem a saját párttársaihoz a fideszes klíma-puccs után sem.

A politikus felszólította az államfőt, tegye világossá álláspontját a „narancskormány által elgáncsolt uniós klímacélokkal kapcsolatban!” Ha valóban fontos neki a fenntarthatóság, a klímavédelem, akkor „legyen bátor szembeszállni párttársaival!”

Ujhelyi szerint Áder Jánosnak ideje lenne államfőként, valóban felelős környezetvédőként viselkednie, nem „gyáva és sunnyogó orbáni bábként”.

Ujhelyi István nyílt leveléről nem fog beszámolni a propaganda média, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, ha szerinted is igaza van az ellenzéki politikusnak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here