Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Idő előtt megszűnhet Handó Tünde megbízása, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a kormányzati tervek szerint Stumpf István alkotmánybíró helyét örökölheti meg, értesült a Hvg.hu több forrásból is.

A lap információi szerint a terv komoly ellenérzéseket váltott ki az Alkotmánybíróságon, és maga Handó sincs elragadtatva tőle. Stumpf István alkotmánybírói megbízatása július 13-án jár majd le, így a terv az értesülések szerint még a parlamenti nyári szünet előtt megvalósulhat.

A Hvg.hu értesülése szerint Handót az OBH elnöki posztján a Miskolci Törvényszék elnöke, Répássy Árpád (a korábbi igazságügyi fideszes államtitkár, Répássy Róbert testvére ) követheti, akinek természetesen a lojalitása ugyan úgy megkérdőjelezhetetlen a Fidesz felé.

Répássy Árpád a Magyar Nemzet márciusi interjújában például kijelentette: a magyar bíróságok jól működnek és függetlenek, csak egy maroknyi, egyéni érdekek motiválta közösség kelti a hangulatot a sajtó egy részének támogatásával.

Az Országos Bírói Tanács május 8-án döntött úgy, hogy Handó Tünde felmentését kezdeményezi az Országgyűlésnél, ám ott végül 120 kormánypárti vokssal nem az OBH elnökét, hanem őket marasztalták el.

„Egy ilyen tartalmú döntés az itthoni és nemzetközi fórumokon megfogalmazott aggályokat igazolja: az OBH elnökének hatalmával szemben jelenleg nincs semmilyen működő fék vagy alkotmányos kontroll” – értékelte a szavazást az OBT.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here