Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás közös főpolgármester jelöltje meggyőző előnnyel nyerte meg a budapesti ellenzéki előválasztást, így ő lesz a DK, a Momentum az LMP és a Jobbik által is támogatott közös ellenzéki kihívója Tarlós Istvánnak.

A fővárosi ellenzéki előválasztás múlthéten csütörtökön kezdődött, 6 napig járulhattak az urnákhoz a Budapesten lakó ellenzékiek és egy szavazáson dönthették el, hogy ki legyen Tarlós István kihívója.

Közel 70 ezer ember szavazott, ez rekord hiszen Magyarországon egy jelöltállítási folyamatban ennyi ember még soha nem dönthet. Az előválasztás intézményét az MSZP és a Párbeszéd verték szó szerint keresztül az ellenzéken, ami önmagában is egy hatalmas győzelem a két pártnak, hiszen ezzel végérvényesen megújították a magyar demokráciát.

A szavazás mindvégig flottul zajlott és intelligens normális mederben maradt. Az urnákat ma délben zárták és ezután kezdődött meg a szavazatszámlálás. S ezekben a percekben egy sajtótájékoztató keretében a civil választási bizottság elnöke ismertette a szavazás végeredményét.

Az előválasztás második fordulóját Karácsony Gergely , az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás közös jelöltje nyerte meggyőző különbséggel a szavazatok 49 százalékával, összesen 33 355 szavazatot a kapott, őt követte Kálmán Olga, aki független volt, de a DK támogatását élvezte. Kálmán összesen 25 093 szavazatot szerzett, ez a leadott voksok 38 százaléka. Harmadik lett 9 792 szavazattal és 14 százalékkal a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor.

Már a szavazatok számlálása során kinyilvánították a pártok vezetői, hogy elfogadják az előválasztás végeredményét és támogatni fogják a győztes jelöltet. Gyurcsány Ferenc egy 9 pontban összegezte az előválasztás tapasztalatait, míg Tóth Bertalan az MSZP elnöke egy videó üzenetben nyilvánult meg.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here