Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma este 18 órakor bejelentették a budapesti előválasztás hivatalos végeredményét, Karácsony Gergely több, mint 10 százalékkal 49%-38% arányban nyerte meg a voksolást. Ezzel ő lett Tarlós István egyetlen ellenzéki kihívója. Kálmán Olga egy videó üzenetben gratulált Karácsony Gergelynek.

Kálmán Olga videó üzenetében bejelentette, hogy elfogadja az előválasztás végeredményét és gratulált Kerpel-Fronius Gábornak és Karácsony Gergelynek, hiszen szerinte „ez egy fantasztikusan nagy meccs volt.”

Hozzátette azt is, hogy még valakinek, valakiknek szeretne gratulálni: a budapesti választópolgároknak, akik kötelességeknek érezték, hogy részt vegyenek az előválasztási szavazásokon. Elmondta, hogy örül annak, hogy részt vehetett a küzdelemben és azt üzeni, hogy innentől munka van.

 

Az előválasztás második fordulóját Karácsony Gergely , az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás közös jelöltje nyerte meggyőző különbséggel a szavazatok 49 százalékával, összesen 33 355 szavazatot a kapott, őt követte Kálmán Olga, aki független volt, de a DK támogatását élvezte. Kálmán összesen 25 093 szavazatot szerzett, ez a leadott voksok 38 százaléka. Harmadik lett 9 792 szavazattal és 14 százalékkal a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor.

Már a szavazatok számlálása során kinyilvánították a pártok vezetői, hogy elfogadják az előválasztás végeredményét és támogatni fogják a győztes jelöltet. Gyurcsány Ferenc egy 9 pontban összegezte az előválasztás tapasztalatait, míg Tóth Bertalan az MSZP elnöke egy videó üzenetben nyilvánult meg.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here