Lendvai Ildikó is értékelte az előválasztás végeredményét, ezeket a sorokat akkor adta közre, amikor még nem tudta, hogy ki fogja megnyerni az előválasztást. Most már, tudjuk, hogy Karácsony nyerte meg. Íme Lendvai Ildikó gondolatai:

A budapestiek remekül vizsgáztak előválasztásból. Szerda estétől a pártok vizsgáznak: teljes szívvel kell beállniuk a most még ismeretlen nyertes mögé, bárki legyen az.
A budapestiek jóvoltából egy győztes már biztosan van: az előválasztás maga.

Köszönet a szavazóknak, köszönet a sok civil aktivistának. Hosszú idő után először, az ellenzék tematizálta a közbeszédet. Most először a Fidesz is belekényszerült a vitába, egyelőre Tarlós hosszú nyílt levele formájában, amelyben a többi jelölt érveire kénytelen reagálni.

Már nehezen úszhatja meg a nyilvános vitát őszi kihívójával. Ilyen sem volt még.
Most a pártokon a sor. Nekik kell bizonyítaniuk: jobban akarják, hogy Budapest nyerjen, mint hogy ők maguk az ellenzéki háziversenyben. Fontosabb nekik, hogy a főváros a demokrácia zászlóshajója legyen, mint hogy az ő emberük áll-e a parancsnoki hídon.

Most megmutathatják, hogy értünk vannak, és nem magukért. Hogy nem a másik pártot akarják likvidálni, hanem a levegőszennyezést, a lakásínséget, a közlekedés kibírhatatlanságát.

Mert nem lesz elég a kamerák előtt egy-egy kényszeredett mosolyú parolázás. Az meglesz, ezen nem aggódom. Ennél több kell. Nem érdekelnek az eddigi sérelmek. Nincs, nem lehet tessék-lássék kampány, nincsenek titkolt megfontolások, hogy nem is akkora baj, ha a másiknak nem sikerül, mi koncentráljunk csak a saját kerületi, városi jelöltjeinkre. Nincsenek ügyes célzások, finom mószerolás a tévében.

Nincs előzetes huzakodás bizottsági, felügyelőbizottsági helyekért. Egyeztessetek a fővárosi listáról, kerületi helyekről egymás között, hagyjatok békén a részletekkel, ne rontsátok el az előválasztás jókedvét.

A szerdán megnevezett főpolgármesterjelölt akkortól közös. A változást akaró budapestieké, nem csak egyik vagy másik párté. A pártoknak úgy kell kampányolniuk érte, mintha az életük múlna rajta.  Mert hogy tényleg az életünk múlik rajta.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here