Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Közmunkások Szakszervezetének elnöke szerint rendezni kellene a közfoglalkoztatottak bérét, hogy minden hónapban normális körülmények között tudjanak élni, erről az ATV reggeli műsorában beszélt a szakszervezeti vezető

A hvg.hu szerint a közmunkások plusz pénzt fognak kapni, vagyis azok, akik legalább 90 napot közmunkában töltöttek, egyszeri 73 377 Ft-ot kapnak az önkormányzati választások előtt. Gulyás Gergely azonban a kormányinfón cáfolta ezt a hírt.

Vécsi István, a Közmunkások Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy nagyon örülnének ennek a pénznek, mert megérdemlik az emberek, ugyanis abból a pénzből, amit jelenleg kapnak, nem lehet normálisan megélni.

A szakszervezet vezetője azonban csak szavazatvásárlásnak tartja azt a pénzt, mert ha valóban a közmunkások segítése lenne a cél, akkor már régen megadta volna a kormány, tette hozzá, majd elmondta azt is, hogy legutóbb 2016-ban emelkedtek a közmunkások fizetése, akkor is 200 forinttal. Alapvetően a rendszert kell megváltoztatni, folytatta, és ő a bérek emelésével kezdené, melynek a nettó 95 ezer forinthoz kellene közelítenie, közölte.

Vécsi azt is megemlítette, hogy a többi ágazatban is, a közalkalmazottaknál és a köztisztviselőknél is nagyon alacsonyak a bérek, ezért ott is szükség van az emelésre. Úgy véli, Magyarország a bérek alacsonyan tartásával akarja megtartani a versenyhelyzetét, de így a legszegényebb nemzetek közé csúszott le, fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy a Dunántúlon kevés a közmunkás, mert ott több a munkalehetőség, de az ország keleti részén nagyon nehéz munkahelyet találni. Az átképzéseket komolyan kell venni, folytatta, és olyan valós szakmákba kellene átképezni a közmunkásokat, melyekkel könnyebben el tudnának helyezkedni.

Ha valóban megkapnák azt a plusz pénzt, az nagyon jól fog jönni a családoknak, de alapvetően rendezni kell a közfoglalkoztatottak bérét, hogy minden hónapban normális körülmények között tudjanak élni, jelentette ki a szakszervezet elnöke.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here