Arról már írtunk jó néhány posztot, hogy Orbán egyszerűen nem ért az európai politikához. Még a kampányban úgy borult össze az európai szélsőjobbal és hagyta cserben a Néppártot, hogy az új szövetségesei nagyon csúnyán leszerepeltek. A legfrissebb hírek is arról szólnak, hogy Orbán számításai lehet nagyon mellé mentek.

Orbánnak hatalmas érdemei vannak abban, hogy nem Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje lesz az Európai Bizottság következő elnöke, erről állapodtak meg a Die Welt értesülése szerint az EU Oszakában, a G20-csúcstalálkozón tartózkodó állam-, illetve kormányfői helyi idő szerint péntek délután.

Az MTI által szemlézett német konzervatív lap szerint az EU-tagállamok vezetői és az Európai Parlament (EP) vezető képviselői a következő két napban fognak egyeztetni arról, hogy Orbán Viktor európai ősellenségét, a szociáldemokraták csúcsjelöltjét, a holland Frans Timmermanst jelöljék a bizottság élére vagy a néppártból nevezzenek meg másik jelöltet.

Vasárnap rendkívüli uniós csúcsot tartanak Brüsszelben a kérdés tisztázására. Korábban már tudni lehetett, hogy még a saját pártcsaládja, az Európai Néppárt sem egységes Weber mögött, hiszen a Fidesszel elmérgesedett viszony miatt Orbán Viktor és pártja visszavonta támogatását tőle, de Emmanuel Macron francia elnök sem támogatja Webert.

Így nem kizárható, hogy Orbán Viktor addig furkálta korábbi néppárti szövetségesét Webert, hogy igen csak félre taktikázott. Ugyanis a most esélyes jelölté előlépő Frans Timmermans az Európai Parlamenti választási kampányban kétszer is járt Magyarországon, az MSZP-kongresszusán, és eléggé világossá tette, tőle nem számíthat semmi jóra Orbán.

A Fidesz-médiái nem nagyon fognak beszámolni arról, hogy Orbán egyetlen lépése sem volt sikeres az elmúlt években az európai politikában, így arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: Orbán egyszerűen nem ért az európai politikához.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here