Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tiltakozásul elsötétült a helyesiras.mta.hu kedden, miután az Országgyűlés megszavazta az MTA kutatóintézeteinek kiszervezését. Ezzel Magyarország egyetlen akadémiailag is hiteles online helyesírás szótára zárt be. A Fidesz döntése után hatalmas a káosz, így nem lehet tudni, hogy ideiglenesen vagy végérvényesen

Hatalmas káoszt okoz a Fidesz döntése a magyar tudományosa életben és a magyar nyelv is hatalmas károkat szenvedhet. Ugyanis bezárt az egyetlen akadémiailag is hitelesített helyesírás ellenőrző szótár.

A nyelvtudományi intézet mellett a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjához tartozó Erőforrástérkép is tiltakozik a döntés ellen, Facebook-oldalukon közölték:

“A magyar parlament ma megszavazta az MTA kutatóhálózat leválasztását az MTA-ról. Ezzel az Erőforrástérkép létalapja megszűnt. Köszönjük, hogy követtek minket, és reméljük segítségükre voltunk a munkájukban. Az Erőforrástérkép további sorsa még kérdéses. Amint tudunk valamit értesíteni fogjuk az Erőforrástérkép felhasználóit.”

Azt se lehet tudni, hogy a szótárat ideiglenesen, vagy végérvényesen kapcsolták le, azután ki fogja működtetni, meg finanszírozni a magyar nyelv védelmében fontos weboldalt és akadémia műhelyet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here