Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most pedig a tűző napon tüntettek a szakemberek a Fidesz-minisztérium előtt, a résztvevők szerint: a diploma előtti kötelező nyelvvizsga, a használható tankönyvek szűkítése és a központosítás egyre inkább lerombolja a diákok esélyeit a továbbtanulásra.

Együtt demonstráltak civilszervezetek és az ellenzéki pártok oktatáspolitikusai, mert szerintük nem csak káros folyamatok zajlanak az oktatásban, de hamarosan még nagyobb lehet a baj.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt a szülőket képviselő szervezet tagja arról beszélt, hogy a diplomaszerzéshez kötelező nyelvvizsga bevezetése kizárja a diákok jó részét a felsőoktatásból. A kormány oktatáspolitikáját értékelő civilek különböző szempontok alapján vették sorra az elmúlt 8 évet. A PDSZ őszre ígért akciót.

„Annyit tudok hozzátenni az értékeléshez, hogy rettenetesen nehéz az a helyzet, amiben benne van most mindenki az oktatás szereplőiből és azt gondolom, hogy minden eszköz előtt szabaddá kell tenni az utat, hogy őszre legyen egy erőteljes fellépés” – vélekedett Szűcs Tamás a PDSZ elnöke.

A civilek után az ellenzéki pártok szakpolitikusai is kiragadták a számukra legfontosabb elemeit a kormány oktatáspolitikájának. Szél Bernadett szerint a kormány átlépett a szülőkön, a tanárokon és a gyerkeken is: „Orbán Viktor és kormánya hadat üzent a gyermekeinknek”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP szakpolitikusa a szegény tanulók kiszorításáról beszélt: „A szegény családokba született gyermekek és a problémás gyermekeket ugyanúgy kipasszírozhatják a közoktatás rendszeréből és kitakaríthatják őket az iskolából”

Dukán András Ferenc a Momentum szakpolitkus pedig szintén a diploma előtti kötelező nyelvvizsgát bírálta: „Ebben a helyzetben cinikus és felháborító azt mondani, hogy igenis mindenkinek azon múlik Magyarországon a boldogsága, hogy hogyan teljesít”.

A Független Diákparlament felszólalója elmondta, online tananyaggal fogják segíteni azokat a tanulókat, akik nem engedhetik meg maguknak a különórákat.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here