Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz legerősebb hódmezővásárhelyi embere megfutamodott a feladat elől a honlapján tette közzé Lázár János, hogy nem vállalja el, hogy Hódmezővásárhelyen polgármester-jelölt legyen. Hosszú írásában egyebek mellett azt írta, nagy megtiszteltetés számára a jelölés, „volt hát min gondolkodnia az elmúlt napokban.”

Lázár János egy pár hete kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz, hogy indulj el polgármesternek az őszi önkormányzati választásokon Márki-Zay Péterrel szemben, a Fidesz helyi erős ember kért egy kis gondolkodási időt, majd ma egy hosszadalmas levélben bejelentette hogy elugrik a kihívás elől.

Lázár hosszan ír az eddigi politikai eredményeiről, és közli: hisz abban, hogy polgármesterként most ismét a város hasznára tudna lenni, sőt, sokat tanult a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről, így most még jobb vezetője tudna lenni a városnak, mint korábban- vélekedett magáról.

Majd kijelentette Lázár, hogy azt tartja helyes döntésnek, ha nem vállalja el a Fidesz felkérését, és nem száll ringbe újra a polgármesterségért. Pedig az elmúlt időszak közvélemény–kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyei volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tart, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna. Azt már mi tesszük hozzá, hogy hát persze János.

Lázár úgy elmélkedik tovább, hogy Márki-Zay Péter őt tette meg fő ellenfelének, ez pedig két következménnyel is járt: kettészakadt a város.

„Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény. A vásárhelyi polgárháború kirobbantásával a jelenlegi polgármester akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter”.

Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni- írta Lázár.

Hiszek azonban abban, hogy ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt. Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen. Éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években.

Hogy mekkora bajban lehet a Fidesz a városban, azt jól mutatja, hogy Lázár már leülne az ellenfeleivel is, mint írja: ehhez a következő hetekben, hónapokban arra van szükség, hogy Vásárhely különböző szekértáborai újra szóba álljanak és szót értsenek egymással, folytatódik a szöveg. „Párbeszédre van szükség, aztán együttműködésre, írta, hozzátéve: hisz benne, hogy a jelölési folyamat végéig meg fogják találni azt, aki „vissza tudja hozni a város elveszett nyugalmát”.

Az írás azzal zárul, hogy akárki lesz is az, aki új fejezetet kezd a város történetében, Lázár munkájára és támogatására számíthat, ő ugyanis makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy „előbb vagyunk vásárhelyiek, mint kormánypártiak vagy ellenzékiek”.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here